Udregning af kulhydratindhold ved brug af lister i pjecen ”Kulhydrattælling”:
10 g kulhydrat pr. 25 g rugbrød.
Der spises 52 g.
(10/25) x 52 = 20,8 g kulhydrat i 52 g rugbrød.
Udregning af kulhydratindhold ved brug af varedeklaration:
Kernerugbrød: 36 g kulhydrat pr. 100 g.
Der spises 52 g.
(36/100) x 52 = 18,7g kulhydrat i 52 g rugbrød.
Udregning af kulhydratindhold ved brug af de sidste sider (s. 24-27) i pjecen ”Kulhydrattælling”:
Der spises 1 pølsehorn.
Ifølge tabellen indeholder 65 g pølsehorn, 20 g kulhydrat.
Pølsehornet der spises, vejer 74 g.
(20/65) x 74 = 23 g kulhydrat i 74 g pølsehorn.
Uanset hvilken af ovenstående bregningsmetoder, du anvender, skal du altså starte med at beregne kulhydratindholdet i 1 g af fødevaren (regnestykket i parenteserne). Herefter ganges kulhydratindholdet pr. gram med det antal gram af fødevaren, du spiser.