Forslaget indeholder ca. 6000 kJ og 65 g protein

Forslaget dækker ikke hele væskebehovet.

Alt brød skal være uden kerner og uden skorpe.

1 glas = 2 dl

Måltid:

Forslag 1:

Forslag 2:
Morgen: 2 dl sødmælksyoghurt/ymer 3,5 % 1/2 sk. brød med smør
  1 banan 1 sk. ost 45+
    1 glas sødmælk
     
Formiddag: 1 glas kakaomælk  2/2 sk. brød med smør
  1/2 dl flødeskum 1 sk. ost 45+
     
Frokost: 1/2 sk. brød med smør 1,5 dl suppe med fløde
  1/2 frikadelle/ 1 spsk. leverpostej/lign. blødt pålæg 1 glas sødmælk
  1 glas sødmælk  
     
Eftermiddag: 1/2 sk. brød med smør 1 lille stk. skærekage
  1 sk. ost 45+ 1 glas sødmælk
  1 glas sødmælk  
     
Aften: 75 g hakkekød/fisk   75 g hakkekød/fisk
  2 kartofler el. 1 dl kartoffelmos 1,5 dl kogt pasta el. 1 dl kogt ris
  2 spsk. sauce med fløde 2 spsk. sauce med fløde
     
Sen aften: 100 g frugtgrød 1 stk. pandekage/vaffel
  2 dl sødmælk 1 kugle flødeis

 

For bedre fedtsyresammensætning kan med fordel vælges plantemargarine i stedet for smør (ikke lightvariant).

Ét eller flere måltider kan erstattes af et af følgende valg af ernæringsdrikke: 

 - 1 dl Nutridrink Compact

 - 1,2 dl Fresubin 2 kcal DRINK

 - 1,5 dl Fresubin YoDRINK

 - 1,75 dl Fresubin Jucy DRINK

 - 3 dl hjemmelavet proteinrig drik (se opskrift i patientinformationen "Småtspisende, kostråd til)

 

Supplér gerne med en multivitamin-/mineraltablet dagligt.


Kontakt

Ernæringsklinikken
Regionshospitalet Horsens
Sundvej 30C
8700 Horsens
Tlf. 78 42 78 00
Mail: Send Sikker mail

Henvendelse til sekretariatet hverdage mellem kl. 7.30-13.00.

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.

Revideret 28-06-2024