Forslaget indeholder ca. 8000 kJ og 85 g protein

Forslaget dækker ikke hele væskebehovet.

Alt brød skal være uden kerner og uden skorpe.

1 glas = 2 dl

Måltid:

Forslag 1:

Forslag 2:
Morgen: 2 dl sødmælksyoghurt/ymer 3,5 % 1/2 sk. brød med smør og 1 sk. ost 45+
  1/2 sk. brød med smør 1 æg
  1 sk. ost 45+ 1 glas sødmælk
     
Formiddag: 1/2 sk. brød med smør 1 sk. brød med smør
  1/2 sk. ost 45+  1 sk. ost 45+
  1 glas kakaomælk  1 dl sødmælk
  2 spsk. flødeskum  
     
Frokost: 2/2 sk. brød med smør 2 dl suppe med fløde
  1 frikadelle/ 3 spsk. leverpostej/lign. 1 glas sødmælk
  1 glas sødmælk  
     
Eftermiddag: 2/2 sk. brød med smør 1 stk. skærekage
  1 sk. ost 45+ 1 glas sødmælk
  1 dl sødmælk  
     
Aften: 100 g hakkekød/fisk   100 g hakkekød/fisk
  2 kartofler el. 1 dl kartoffelmos 1,5 dl kogt pasta el. 1 dl kogt ris
  1/2 dl sauce med fløde 1/2 dl sauce med fløde
     
Sen aften: 100 g frugtgrød 1 stk. pandekage/vaffel
  1 bæger energirig flødeis  1 kugle flødeis
    1 glas sødmælk

 

For bedre fedtsyresammensætning kan med fordel vælges plantemargarine i stedet for smør (ikke lightvariant).

Ét eller flere måltider kan erstattes af et af følgende valg af ernæringsdrikke: 

 - 1 flaske Nutridrink Compact (1,25 dl)

 - 1,5 dl Fresubin 2 kcal DRINK

 - 1 flaske Fresubin YoDRINK (2 dl)

Supplér gerne med en multivitamin-/mineraltablet dagligt.


Kontakt

Ernæringsklinikken
Regionshospitalet Horsens
Sundvej 30C
8700 Horsens
Tlf. 78 42 78 00
Mail: Send Sikker mail

Henvendelse til sekretariatet hverdage mellem kl. 7.30-13.00.

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.

Revideret 28-06-2024