Måltid:

Forslag 1:

Forslag 2:
Morgen: 2/2 sk. rugbrød (50 g) 2 dl mager yoghurt/skyr
  1 sk. ost 30+ (20 g) 0,5 dl müsli
  1 tsk. marmelade 1 stk. frisk frugt
  1 glas skummet-, mini- eller kærnemælk (1,5 dl)  
     
Formiddag: 1 stk. frisk frugt 10 stk. mandler/nødder
     
Frokost: 2/2 sk. rugbrød (50 g) 1 fuldkornsbolle (60 g)
  30 g fisk/magert pålæg 1 sk. mager pålæg 
  150 g grøntsager 1 sk. ost 30+ (20 g)
  1 glas skummet-, mini- eller kærnemælk 150 g grøntsager
     
Eftermiddag: 1/2 sk. fuldkornsbrød (25 g) 2 sk. fuldkornsknækbrød
  1 sk. ost 30+/ magert kødpålæg (20 g) 1 spsk. hytteost/1 sk. magert kødpålæg
  1 stk. frisk frugt 2 tsk. marmelade
    1 stk. frisk frugt
     
Aften: Kartofler(120 g)/fuldkornsris/-pasta (90 g kogt) Se forslag 1
  100 g fisk/magert kød  
  200 g grøntsager  
  1 tsk. olie til tilberedning  
  Evt. mager sauce  
     
Sen aften: 10 stk. mandler/nødder 1 sk. fuldkornsknækbrød
  1 stk. frisk frugt 1 spsk. hytteost/1 sk. magert kødpålæg
    1 stk. frisk frugt

 

Anret den varme mad efter T-tallerkenmodellen. (1/2 grøntsager, 1/4 kød, 1/4 kartoffel/ris/pasta).

T-tallerkenmodellen

Husk at drikke 1-2 liter væske dagligt. Vælg drikkevarer uden energi.

Brug indkøbsguiden ved indkøb. Kig efter NøglehulsmærketVælg fuldkorn

 


Kontakt

Ernæringsklinikken
Regionshospitalet Horsens
Sundvej 30C
8700 Horsens
Tlf. 78 42 78 00
Mail: Send Sikker mail

Henvendelse til sekretariatet hverdage mellem kl. 7.30-13.00.

Gå direkte til:

Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.