Velkommen til Livsstilscenter Brædstrup - genoptræning
Gå direkte til:
Velkommen til Livsstilscenter Brædstrup - genoptræning
Denne patientvejledning indeholder en række generelle oplysninger, som kan være nyttige for dig som patient. Patientvejledningen skal ses som et supplement til informationsmaterialet fra Livsstilscenter Brædstrup.
Vi håber, at dit ophold hos os bliver så godt og behageligt som mulig. Vi lægger stor vægt på at have en tæt dialog med dig om dit behandlingsforløb. Det er derfor også vigtigt, at du fortæller os, hvis der er noget, vi kan gøre bedre.
Venlig hilsen hospitalsledelsen
Dit forløb hos os
Livsstilscentret er en del af Regionshospitalet Horsens.
Livsstilscenter Brædstrup modtager patienter til genoptræning med følgende kriterier:
Patienter med skoliose
Patienter, der er stivgjort i ryggen ved operation
Patienter, der efter diskusoperation (lænderyg) har et reduceret funktionsniveau og har haft et kompliceret genoptræningsforløb
Patienter, der har fået lavet en pladsskabende rygoperation på flere niveauer med kompliceret efterforløb
Patienter, der har knæ-problematikker efter knæoperation, hvor forløbet har været kompliceret og forventet funktionsevne ikke er opnået
Patienter, der har hofte-problematikker efter hofteoperation, hvor forløbet har været kompliceret og forventet funktionsevne ikke er opnået
Patienter, der har skulder-problematikker efter operation, hvor forløbet har været kompliceret og forventet funktionsevne ikke er opnået
Patienter med fysiske funktionsevnenedsættelser som følge af blodprop i hjernen eller hjerneblødning (apoplexia cerebi).
Du har typisk været igennem forløb med almindelig og evt. specialiseret genoptræning, hvor forløbet har været kompliceret, og de forventede resultater ikke er opnået.
Et genoptræningsforløb strækker sig over tre uger, hvor du er indlagt fra mandag morgen til torsdag eftermiddag. Du er hjemme fredag, lørdag og søndag til restitution og egen træning i hjemmet efter aftale med fysioterapeut.
Målsætningssamtale med fysioterapeut på 1. indlæggelsesdag
Løbende justering og måling af træningen under hele forløbet
Individuel tilpasset genoptræning ved fysioterapeut 1-3 gange dagligt
Holdtræning ved fysioterapeut
Træning i varmtvandsbassin maks. 1 gang dagligt
Mulighed for selv at træne i indendørs træningslokaler, udendørs træningsområde ved livsstilscentret og i lokalområdet (bl.a. skov og park)
Mindfulness ved ergoterapeut med det formål at holde fokus på den mentale balance under dit genoptræningsforløb
Gruppedannelse. I er op til 11 patienter, der følger og støtter hinanden i jeres intensive genoptræningsforløb
Der er aktiviteter og tid til selvtræning alle dage mellem 8.00-18.00.
at du er tro mod det intensive genoptræningsforløb med de strategier, som du i samarbejde med din fysioterapeut finder frem til og som aftalt i telefonvisiteringen.
at du selv er opmærksom på at få mest udbytte af dit ophold i samråd med din fysioterapeut.
at du er villig til at indgå i rammerne omkring livsstilscentret, herunder mad og måltider, ugeplan, adfærd, værelsesfordeling og rygning, som aftalt i telefonvisiteringen.
På Livsstilscenter Brædstrup Genoptræning er tilknyttet følgende personalegrupper: Fysioterapeut, ergoterapeut, diætist, sygeplejerske, køkkenpersonale.
De fysiske rammer
Du bliver indkvarteret på et dobbeltværelse og kommer til at bo sammen med en anden patient af samme køn.
Vi ved, at det kan være svært at nå frem til indlæggelsestidspunktet mandag morgen, hvis du kommer langvejs fra. I lokalområdet er det muligt at finde private overnatningssteder, såsom Bed & Breakfast og Airbnb, og hoteller. Disse kan fremsøges via google.
Du skal selv sørge for transport til og fra Livsstilscentret, når du skal indlægges.
Bil: Der er mulighed for gratis parkering på livsstilscentret.
Offentlig Transport: Benytter du offentlig transport, har du mulighed for at tage bus. Nærmeste stoppested ligger 200 meter fra livsstilscentret.
Refusion af kørselsudgifter afgøres ved henvendelse til dit lokale kørselskontor.
Livsstilscentret er røgfrit område. Vi tilbyder samtale vedrørende rygestop.
Telefon og internet
Der er trådløst netværk på Livsstilscentret.
Mobiltelefon må gerne benyttes på værelserne, men skal slukkes i undervisningen/behandlingen, under måltider og samtaler.
Vær opmærksom på
Indendørs- og udendørs tøj, som du kan bevæge dig i samt sko til udendørs og indendørs træning
Toiletsager, håndklæder, badetøj og evt. morgenkåbe
Der er vattæpper, pude og sengetøj til rådighed. Egen dyne, pude og linned må gerne medbringes
Du skal selv medbringe og administrere al medicin
Såfremt du bruger hjælpemidler, f.eks. blodsukkerapparat, rollator, el-scooter eller lignende, skal du medbringe disse.
Medbring kun det mest nødvendige. Livsstilscentret tager ikke ansvar for værdigenstande i form af smykker, penge og lignende.
Mere information
Patientsikkerhed
Af hensyn til patientsikkerheden gennemfører vi forskellige sikkerhedsprocedurer. Du kan derfor opleve at blive spurgt om de samme ting flere gange.
Journalindsigt
Du har ret til at vide, hvad der står i din journal, og hvis du ønsker det, vil personalet i afdelingen gennemgå journalen med dig. Du kan også selv se din journal elektroniskmed digital signatur.
Tavshedspligt
Alle ansatte på livsstilscentret har tavshedspligt. Det betyder, at ansatte kun må videregive oplysninger med din tilladelse.
Fortrolige oplysninger
Når det er relevant for undersøgelse og behandling, udveksler Livsstilscentret dine journaloplysninger med andre sundhedspersoner uden dit samtykke, f.eks. til andre hospitaler, afdelinger, din egen læge, speciallæge eller hjemmesygeplejerske. Du kan altid frabede dig, at oplysningerne bliver givet videre.
Klagemuligheder
Opstår der situationer i dit forløb, hvor du ønsker at klage, så henvend dig til livsstilscentrets personale eller ledelse, så I kan forsøge at løse problemet sammen. Du kan også skrive til livsstilscentrets ledelse, til hospitalsledelsen, eller til Region Midtjylland, Regionssekretariatet.
Får du en fysisk eller psykisk skade i forbindelse med din behandling, har du mulighed for at søge erstatning fra en offentlig erstatningsordning. Skaden skal anmeldes til Patientforsikringen:
Direkte link til denne side: www.horsens.rm.dk/697515
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.