Flecainid er et effektivt lægemiddel, et såkaldt klasse 1c antiarytmika, til behandling og forebyggelse af hjerterytmeforstyrrelser.
Flecainid kan kun anvendes, hvis du ikke har nedsat pumpefunktion af hjertet eller tegn på åreforkalkning. Det kan derfor i nogle tilfælde være nødvendigt at få undersøgt dette inden opstart med medicinen - det er en lægelig vurdering, om der er behov for undersøgelse forud.
Behandlingen skal som regel kombineres med et andet præparat, der hæmmer impulsoverledningen fra forkamre til hjertekamre. Det skyldes, at Flecainid i sjældne tilfælde kan medføre, at atrieflimren bliver til en atrieflagren, som kan give anledning til hurtig puls og ubehag. Den supplerende medicin kan være en betablokker eller en calciumblokker.
Opstart af behandlingen vil altid foregå under indlæggelse, hvor hjerterytmen kontinuerligt overvåges. Dette skyldes, at Flecainid i yderst sjældne tilfælde kan give anledning til farlig hjerterytme. Under indlæggelsen vil du dagligt få taget hjertediagram (ekg) og blodprøver for at sikre, at du tåler behandlingen. Hvis hjerterytmen efter to døgn er stabil, vurderes det sikkert at blive udskrevet.
Flecainid skal tages to gange om dagen.
Sådan virker medicinen
Flecainid virker ved at hæmme de elektriske impulser i hjertemuskulaturen, så hjertets rytme normaliseres.
Risici og bivirkninger
Der kan være bivirkninger i form af synspåvirkning eller tendens til svimmelhed eller hovedpine.
Videre forløb
Du skal til kontrol hvert halve år, når du er i behandling med Flecainid. Ved hvert kontrolbesøg tages hjertediagram (ekg) og blodprøver. Som regel foregår hvert andet besøg med fremmøde og hvert andet besøg uden fremmøde, men hvor du blot får svar pr. brev eller telefon. Til de kontroller med fremmøde vil du også blive spurgt grundigt ind til, om du oplever bivirkninger til behandlingen. Hvis du oplever bivirkninger inden fremmøde-kontrol, hører vi gerne fra dig.
Det er kun speciallæger i hjertesygdomme, der kan udskrive recept på Flecainid. Husk derfor at få fornyet recepten, når du er til ambulant kontrol eller kontakt Hjerteklinikken.
Mere information
Ellers kan du søge information på nedenstående hjemmesider:
Direkte link til denne side: www.horsens.rm.dk/921614
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.