Vi modtager patienter fra Akutafdelingen med forskellige medicinske problemstillinger. Vi er specialiserede i ældresygdomme.
Det daglige personale udgøres af et tværfagligt team af sygeplejersker, social- og sundhedsassistenter, sygehjælpere, læger, ergoterapeuter, fysioterapeuter, diætister, sekretærer og serviceassistenter, som alle arbejder sammen for at yde dig den bedst mulige behandling og pleje. Afsnittet ledes af ledende overlæge Anne Dindler og oversygeplejerske Lars Møller.
På den daglige stuegang vil du, af læge og sygeplejerske, løbende blive informeret om dit sygdomsforløb, samt behandlingen heraf. Weekend og helligdage er der kun behovsstuegang.
I løbet af en dag foregår der mange forskellige ting. Det kan fx være:
stuegang
pleje og medicinering
undersøgelse i andre afdelinger, fx blodprøver og skanning
genoptræning
hvile
samtale med læge og sygeplejerske
På Medicinsk sengesafsnit 2 lægger vi meget vægt på at inddrage dig og dine pårørende i behandlingsforløbet. Læge og plejepersonalet er de faglige eksperter, men du er ekspert i forhold til dine symptomer og dit liv. Derfor er din og dine pårørendes viden afgørende for et godt behandlingsforløb.
Vi bestræber os på at tilpasse plejen og behandlingen til dine ønsker og behov, og vi vil allerede tidligt i indlæggelsen planlægge forløbet sammen.
Det kan være nødvendigt at benytte overvågning for at passe på dig, hvis du er konfus eller af anden grund ikke har mulighed for at passe på dig selv. Overvågning kan ske ved hjælp af en fast vagt eller kamera.
Mad og drikke
Morgenbuffet kl. 08.00 – 08.45
Frokostbuffet kl. 12.00 – 12.45
Aftenbuffet kl. 17.30 – 18.15
Måltidet kan indtages på egen stue eller i vores opholdsstue, hvor der er hyggeligt samvær. I dagstid er vores diætist tilstede.
Eftermiddags- og aftenkaffe sættes frem til:
Kl. 14.00 – 15.00
Kl. 20.00 – 21.30
Der er mulighed for, at dine pårørende kan købe mad på afsnittet til halv pris.
Telefon og internet
Det er på afsnittet tilladt at benytte egen mobiltelefon under hensyntagen til medpatienterne.
Log på trådløs netværk og vælg ”RegionMidt-Gaest”
Gå til hotspot.rm.dk
Log ind med CPR, MitID eller SMS.
Hygiejne
God hygiejne er særlig vigtig på et hospital af hensyn til patienterne. Derfor er det meget vigtigt, at alle udfører en god håndhygiejne og spritter hænderne af ved personlig kontakt. Dette opfordrer vi dig og dine pårørende til at praktisere under indlæggelsen. Husk altid at spritte hænder af, når du/I tager mad, kaffe/the eller saft/vand.
Pårørende
Der er fri besøgstid. Vi ser dog gerne, at du undgår tidsrummet kl. 12.00-14.00 og igen efter kl. 21.00 af hensyn til patienterne.
Der kan være individuelle hensyn, som betyder, at vi må begrænse besøgstiden samt antallet af besøgende på stuen.
Kommer I flere pårørende på én gang, kan besøget med fordel foregå i opholdsstuen, hvis patienten ligger på en to-sengsstue.
Har du mange pårørende, anbefaler vi, at I sammen aftaler, hvem der fungerer som den primære kontaktperson til afsnittet.
Grundet mindre fremmøde af personale er der ikke tid til at give information til pårørende i aftenvagter (kl. 15.00-23.00) og weekender. Bemandingen er afsat til at varetage patienterne og deres pleje. Dette bedes respekteret.
Personalet vil i tilfælde af akut forværring af sygdom altid kontakte pårørende og vil i disse tilfælde stå til rådighed for information.
Vi vægter samarbejdet med pårørende højt, og I er derfor velkomne til at deltage i stuegang.
Stuegang foregår oftest i tidsrummet kl. 9.30-12.00 på hverdage.
Vi anbefaler, at I skriver ned, hvad I måtte have af spørgsmål. Inspiration til spørgsmål kan findes hos patientsikkerhed.dk
I er velkomne til at ringe herind og aftale et nærmere tidspunkt på telefon: 78 42 68 13.
Vær opmærksom på
Vi er ikke ansvarlige for dine værdigenstande i f.eks. skabe og skuffer, send dem derfor gerne med dine pårørende hjem - ellers kan du få dem opbevaret i hospitalets information.
Når ældre mennesker bliver akut syge, er der øget risiko for at udvikle en forvirringstilstand, som kaldes delir.
Delir er en reaktion på fysiske ændringer i kroppen og kommer til udtryk ved fx uro, ændret opførsel og adfærd, påvirket døgnrytme. Hvis du selv eller dine pårørende bemærker lignende ændringer, vil personalet gerne vide herom, så vi kan hjælpe dig hurtigst muligt.
Du vil få en medicinoversigt med hjem, hvor du får et overblik over den medicin, du får og de ændringer, der er foretaget under indlæggelsen.
Hvis din afdeling på hospitalet i samarbejde med dig og dine pårørende vurderer, at du har behov for hjælp eller støtte efter udskrivelsen, sender de en rapport til kommunen, hvor de fortæller:
hvorfor du blev indlagt
hvad der er sket under indlæggelsen
hvilke fremtidige aftaler du har med hospitalet
Det er hospitalet, der beskriver dit behov for hjælp. Herefter er det din kommune, der vurderer hvilken hjælp, du kan få.
Når kommunen har vurderet dit behov for hjemmehjælp, får du et brev via Digital Post. I brevet kan du se, hvilken hjemmehjælp du vil få, og hvor ofte hjemmehjælpen kommer. Det vil også fremgå, om hjælpen er tidsbegrænset, fordi man forventer, at du kun har brug for hjælp i en kortere periode.
Mere information
Vi anbefaler, at du ikke drikker alkohol under indlæggelsen.
Kontakt
Afsnittet kan kontaktes på nedenstående kontaktoplysninger. Af hensyn til afsnittets vagtskifte vil det være en stor hjælp for os, hvis I vil undgå henvendelse i tidsrummet mellem kl. 15.00-15.30.
Direkte link til denne side: www.horsens.rm.dk/700222
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.