MR af lever med kontrast med blodprøve, Patientinformation til
Gå direkte til:
MR af lever med kontrast med blodprøve, Patientinformation til
MR-skanning er en undersøgelse, som foregår i et kraftigt magnetfelt. Ved hjælp af radiobølger og en antenne som opfanger signaler, dannes der billeder i en computer.
Forbered dig til undersøgelsen
Få taget en blodprøve mellem 4-20 dage før undersøgelsen. Book tid med MitID på www.booking.rm.dk Har du ikke MitID, kan du bestille tid på telefon 78426020.
Du skal faste i 3 timer før undersøgelsen (ikke spise, ikke drikke). Du må tage din daglige medicin med en lille slurk vand.
Er gravid
Har klaustrofobi
Har pacemaker eller er kommet i tanke om andre implantater, som du ikke har oplyst til den henvisende læge
Er blevet opereret inden for de sidste 6 uger
Har en blodsukkermåler, så kan vi evt. koordinere skanningstidspunktet med skift af måleren
Giv MR personalet besked om tidligere operationer, hvor der er indsat metal eller andet materiale, samt om der er metalrester i kroppen efter ulykker.
Hvis du mener, du har behov for beroligende eller smertestillende medicin, skal du aftale dette med din egen læge eller den læge der har henvist dig. Det er en lang undersøgelse og lejet er hårdt, så det er vigtigt, at du kan ligge uden smerter så længe.
På undersøgelsesdagen
Du bedes medbringe dit gule sundhedskort. Det bruger vi, når vi registrerer din ankomst.
Mød gerne op 15 minutter før din tid.
Fjern eventuelt høreapparat, hårspænder/nåle, tandproteser, paryk, nøgler, mønter, lighter, ur, smykker, blodsukkermåler og alle former for magnetkort. Fjern venligst det, du kan, inden du møder op til skanningen.
Om undersøgelsen
Du skal ligge på et leje som kører ind i en rørformet magnet. Skanningen består af sekvenser af 10 sekunder – 5 minutters varighed. I disse sekvenser opstår kraftige bankelyde. Vi giver dig derfor høreværn med musik og ørepropper. Det er forskelligt, om du skal trække vejret eller holde vejret, dette gøres efter radiografens anvisninger.
Det er vigtigt, at du kan ligge stille i den tid en sekvens varer. Personalet kan i de korte pauser mellem sekvenserne orientere dig om længden af næste sekvens. Det er muligt at kontakte personalet under hele undersøgelsen.
Vi lægger et lille tyndt plastikrør i en blodåre i armen, hvorefter vi skanner dig.
Bivirkninger i form af hudkløe, udslæt og let kvalme kan som ved al anden medicin opleves i enkelte tilfælde. Reaktioner der kræver behandling, oplever vi yderst sjældent.
Undersøgelsen kan vare fra 15 - 90 minutter.
Efter undersøgelsen
Der er normalt intet ubehag efter undersøgelsen.
Videre forløb
Svar på undersøgelsen får du hos den læge eller afdeling, der har henvist dig.
Kontakt
Giv besked hvis du ikke kan komme
Hvis du ikke kan komme til den tid, vi har givet dig, så ring til os hurtigst muligt på telefon 78 42 58 42 mandag til fredag fra kl. 8.00 – 12.00, så vi kan tilbyde tiden til en anden patient.
Du har også mulighed for at sende en mail til os via digital post: Send sikker mail
Gå direkte til:
Direkte link til denne side: www.horsens.rm.dk/1462295
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.