Her kan du læse om en række generelle oplysninger, som kan være nyttige for dig som patient. Disse informationer skal ses som et supplement til informationsmaterialet fra den behandlende afdeling.
Vi håber, at dit ophold på hospitalet bliver så godt og behageligt som mulig. Vi lægger stor vægt på at have en tæt dialog med dig om din sygdom og behandling. Det er derfor også vigtigt, at du fortæller os, hvis der er noget, vi kan gøre bedre.
Praktisk information
Bil: Hospitalets parkering er betalingsparkering. Du skal derfor huske at købe en parkeringsbillet, hvis du ankommer i egen bil.
Offentlig transport: Benytter du offentlig transport, har du mulighed for at tage bybus 1 og regionalbus 306, som stopper på Sundvej, mens bybus 3 stopper på Strandpromenaden.
Regionshospitalet Horsens er røgfrit område af hensyn til patienter og personale.
Kommer du her som patient og har brug for at ryge, så vil du i stedet blive tilbudt nikotintyggegummi eller -plaster under din indlæggelse.
Hvis du som patient alligevel har brug for at ryge under dit ophold på hospitalet, så kan du finde en rygekabine ved Indgang K og Indgang A. Ryg venligst ikke andre steder på hospitalet.
Hospitalet tager ikke ansvar for værdigenstande i form af smykker, penge og lignende. Medbring kun det mest nødvendige.
Indlagte patienter
Som indlagt patient får du mad serveret på din afdeling.
Patienter, som får den rigtige mad og drikke, kommer sig tilsvarende hurtigt. Derfor gør vi os umage med at tilberede mad, der også kan friste patienter, som ikke har den store appetit.
Vi opfordrer gerne pårørende til at spise sammen med den indlagte patient, fordi socialt samvær i spisesituationer får maden til at smage bedre og giver mere appetit.
Kantinen
Pårørende kan købe mad i kantinen med dankort eller MobilePay. Der tages ikke imod kontanter. Kantinen er beliggende ved indgang C.
Det er muligt at købe lidt mad i hospitalets kiosk i forhallen, som er beliggende ved indgang A.
Kioskens åbningstider
Alle hverdage kl. 08.00-17.00. Lørdag og søndag kl. 12.00-15.00.
Kiosken har telefonnummer 78 42 87 60.
Patienter og pårørende har under deres besøg på hospitalet mulighed for at bruge hospitalets trådløse netværk. Det er gratis at benytte netværket og kan tilgås fra egne mobiltelefoner, tablets og computere. Du logger på med dit CPR-nummer, MitID og via SMS.
Hospitalet anvender teknisk udstyr, der kan påvirkes af stråler fra mobiltelefoner. Derfor er det nogle steder ikke tilladt at bruge mobiltelefon. Du bedes orientere dig via de ophængte skilte i de enkelte afdelinger. Vi beder dig respektere dette og samtidig vise hensyn til dine medpatienter.
Gæster er altid velkomne på Regionshospitalet Horsens, og derfor har vi meget fleksible besøgstider.
De fleste afdelinger opfordrer dog til at undgå besøg fra kl. 12.00-14.00, hvor patienterne hviler sig, og igen efter kl. 21.00. Er du pårørende, vil der under middagshvilet være mulighed for at opholde sig i forhallen eller i opholdsstuerne på de enkelte afdelinger/afsnit.
På hospitalet har vi meget fokus på patientsikkerhed. Det betyder bl.a., at vi løbende gennemfører forskellige sikkerhedsprocedurer. Du kan derfor opleve at blive spurgt om de samme ting flere gange. Eksempelvis arbejder hospitalet med en tjekliste for sikker kirurgi, hvor du flere gange kan blive spurgt om navn, CPR-nummer, og hvad du skal opereres for.
Som indlagt patient på hospitalet får du af sikkerhedsmæssige årsager et identifikationsarmbånd på håndleddet.
Du har ret til at vide, hvad der står i din journal, og hvis du ønsker det, vil personalet i afdelingen gennemgå journalen med dig. Du kan også selv se din journal elektronisk på www.sundhed.dk med digital signatur.
Alle ansatte på hospitalet har tavshedspligt. Det betyder, at ansatte kun må videregive oplysninger med din tilladelse.
Når det er relevant for undersøgelse og behandling udveksler hospitalet dine journaloplysninger med andre sundhedspersoner uden dit samtykke f.eks. til andre hospitaler, afdelinger, din egen læge, speciallæge eller hjemmesygeplejerske. Du kan altid frabede dig, at oplysningerne bliver givet videre.
Den enkelte afdeling tilrettelægger arbejdet sådan, at ventetiden bliver så kort som muligt. Der kan dog ske uforudsete ting, så vær forberedt på, at der kan opstå ventetid.
Opstår der situationer i dit forløb på hospitalet, hvor du ønsker at klage, så henvend dig til afdelingens personale eller ledelse, så I kan forsøge at løse problemet sammen. Du kan også skrive til afdelingsledelsen i den afdeling, hvor du er i behandling, til hospitalsledelsen, eller til Region Midtjylland, Regionssekretariatet. Du kan også vælge at skrive direkte til Styrelsen for Patientsikkerhed www.stps.dk
Får du en fysisk eller psykisk skade i forbindelse med din behandling på hospitalet, har du mulighed for at søge erstatning fra en offentlig erstatningsordning.
Skaden skal anmeldes til Patienterstatningen: Patienterstatningen Kalvebod Brygge 45 1560 København V Tlf.: 3312 4343
Informationen finder du i forhallen. Her kan du få svar på en lang række spørgsmål. Informationen hjælper bl.a. med telefonisk viderestilling til afdelinger, anviser vej og svarer på mange andre henvendelser. Du er altid velkommen til at henvende sig i informationen med dine spørgsmål og henvendelser.
Et korps af frivillige hjælpere er tilknyttet hospitalet. De står til rådighed på afdelingerne og i forhallen. Har du brug for hjælp til at finde vej, lyst til en snak, komme en tur uden for afdelingen eller få læst avisen højt, så er de frivillige klar til at hjælpe dig. De kendes på deres grønne veste.
Er du indlagt mere end to dage, bliver du tildelt en kontaktperson, der har det primære ansvar for dit forløb på hospitalet.
Hospitalet har tilknyttet en hospitalspræst. Ønsker du besøg af hospitalspræsten eller af din egen sognepræst, vil plejepersonalet være behjælpelig med kontakten til præsten.
Direkte link til denne side: www.horsens.rm.dk/630908
Brug ikke informationen på denne side til at stille dine egne diagnoser, og følg kun instruktionerne i vejledningen, hvis hospitalet har henvist dig til siden.