Ingredienser

  • 15 g gær, frisk
  • 2,5 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 0,25 tsk sukker
  • 50 g rugkerner, hele/knækkede
  • 125 g grahamsmel
  • 25 g solsikkekerner
  • 25 g græskarkerner
  • 25 g tranebær, tørrede
  • 25 g abrikos, tørret
  • 200 g hvedemel

Tip!

Breadsticks kan fryses. Fryser du dem ikke, kan de holde sig i 3-4 dage.

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt salt, sukker, rugkerner og grahamsmel, og
lad det stå i 30 min.

Kom solsikkekerner, græskarkerner, tranebær og abrikoser i. Tilsæt hvedemelet
lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem.

Tildæk dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned, del den i 14 stykker, og tril stykkerne til stænger. Læg dem på en
bageplade, og lad dem efterhæve ca. 30 min.

Bag dem ved 175 °C i 10-12 minutter - til de er gyldne og sprøde.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 991 kj, energi pr. stk.: 539 kj

Fedt pr. 100 g: 4,63 g, fedt pr. stk.: 2,47 g

Mættede fedtsyrer pr. 100 g: 0,67 g, mættede fedtsyrer pr. stk.: 0,36 g

Monoumættede fedtsyrer pr. 100 g: 1,31, monoumættede fedtsyrer pr. stk.: 0,7 g

Polyumættede fedtsyrer pr. 100 g: 2,12, polyumættede fedtsyrer pr. stk.: 1,13 g

Kulhydrat, tilgængelig pr.  100 g: 39,5, kulhydrat, tilgængelig pr. stk.: 21,1 g

Sukkerarter pr. 100 g: 4,63, sukkerarter pr. stk.: 2,47 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,82 g, kostfibre pr. stk.: 2,58 g

Protein pr. 100 g: 6,91 g, protein pr. stk.: 3,69

Salt, NaCI pr. 100 g: 0,83, salt NaCI pr. stk.: 0,45 g

Alkohol: 0 g i alt.