Breadsticks
Breadsticks er gode som et sundt og mættende mellemmåltid på farten.
Ingredienser
- 15 g gær, frisk
- 2,5 dl vand
- 1 tsk salt
- 0,25 tsk sukker
- 50 g rugkerner, hele/knækkede
- 125 g grahamsmel
- 25 g solsikkekerner
- 25 g græskarkerner
- 25 g tranebær, tørrede
- 25 g abrikos, tørret
- 200 g hvedemel
Tip!
Breadsticks kan fryses. Fryser du dem ikke, kan de holde sig i 3-4 dage.
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt salt, sukker, rugkerner og grahamsmel, og
lad det stå i 30 min.
Kom solsikkekerner, græskarkerner, tranebær og abrikoser i. Tilsæt hvedemelet
lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem.
Tildæk dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned, del den i 14 stykker, og tril stykkerne til stænger. Læg dem på en
bageplade, og lad dem efterhæve ca. 30 min.
Bag dem ved 175 °C i 10-12 minutter - til de er gyldne og sprøde.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 991 kj, energi pr. stk.: 539 kj
Fedt pr. 100 g: 4,63 g, fedt pr. stk.: 2,47 g
Mættede fedtsyrer pr. 100 g: 0,67 g, mættede fedtsyrer pr. stk.: 0,36 g
Monoumættede fedtsyrer pr. 100 g: 1,31, monoumættede fedtsyrer pr. stk.: 0,7 g
Polyumættede fedtsyrer pr. 100 g: 2,12, polyumættede fedtsyrer pr. stk.: 1,13 g
Kulhydrat, tilgængelig pr. 100 g: 39,5, kulhydrat, tilgængelig pr. stk.: 21,1 g
Sukkerarter pr. 100 g: 4,63, sukkerarter pr. stk.: 2,47 g
Kostfibre pr. 100 g: 4,82 g, kostfibre pr. stk.: 2,58 g
Protein pr. 100 g: 6,91 g, protein pr. stk.: 3,69
Salt, NaCI pr. 100 g: 0,83, salt NaCI pr. stk.: 0,45 g
Alkohol: 0 g i alt.