Ingredienser

  • 15 g gær, frisk
  • 2,5 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 0,25 tsk sukker
  • 50 g rugkerner, hele/knækkede
  • 125 g grahamsmel
  • 25 g solsikkekerner
  • 25 g græskarkerner
  • 25 g tranebær, tørrede
  • 25 g abrikos, tørret
  • 200 g hvedemel

Tip!

Breadsticks kan fryses. Fryser du dem ikke, kan de holde sig i 3-4 dage.

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunken vand. Tilsæt salt, sukker, rugkerner og grahamsmel, og
lad det stå i 30 min.

Kom solsikkekerner, græskarkerner, tranebær og abrikoser i. Tilsæt hvedemelet
lidt ad gangen, og ælt dejen godt igennem.

Tildæk dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned, del den i 14 stykker, og tril stykkerne til stænger. Læg dem på en
bageplade, og lad dem efterhæve ca. 30 min.

Bag dem ved 175 °C i 10-12 minutter - til de er gyldne og sprøde.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 991 kj, energi pr. stk.: 539 kj

Fedt pr. 100 g: 4,63 g, fedt pr. stk.: 2,47 g

Mættede fedtsyrer pr. 100 g: 0,67 g, mættede fedtsyrer pr. stk.: 0,36 g

Monoumættede fedtsyrer pr. 100 g: 1,31, monoumættede fedtsyrer pr. stk.: 0,7 g

Polyumættede fedtsyrer pr. 100 g: 2,12, polyumættede fedtsyrer pr. stk.: 1,13 g

Kulhydrat, tilgængelig pr.  100 g: 39,5, kulhydrat, tilgængelig pr. stk.: 21,1 g

Sukkerarter pr. 100 g: 4,63, sukkerarter pr. stk.: 2,47 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,82 g, kostfibre pr. stk.: 2,58 g

Protein pr. 100 g: 6,91 g, protein pr. stk.: 3,69

Salt, NaCI pr. 100 g: 0,83, salt NaCI pr. stk.: 0,45 g

Alkohol: 0 g i alt.

Kontakt

Telefon

  • 78 42 97 02

Telefontid: Mandag, onsdag og torsdag kl. 10-12.

Udenfor dette tidsrum og ved travlhed på telefonen bliver du mødt af en telefonsvarer. Indtal venligst dit navn og gerne kort hvad henvendelsen drejer sig om - så ringer vi dig op hurtigst muligt.

Du er også meget velkommen til at sende os en mail via sikker mail.

Adresse

Livsstilscenter Brædstrup 
Sygehusvej 20 
8740 Brædstrup

Mail

Skriv en sikker mail til os (Hav dit MitID klar):

Send mail via borger.dk