Ingredienser

20 stk.

  • 200 g gulerod
  • 2½ dl vand
  • ½ pakke gær
  • 225 g rugmel, groft
  • 225 g hvedemel
  • ½ spsk honning
  • ½ tsk salt
  • 2 mellemstore æg
  • 75 g solsikkefrø

Tip!

Fryseegnet.

Fremgangsmåde

Skræl og riv gulerødder.
Opløs gæren i vandet.
Tilsæt salt, mel, rugmel, honning og solsikkekerner. Når dejen er æltet tilsættes æg og de revne gulerødder. Rør kort i dejen med en grydeske eller røremaskine, så den er lidt klumpet. (den skal være fugtig og klistret).
Form ca. 20 rustikke boller ved at sætte klumper af den bløde dej på en plade
med bagepapir.
Lad gulerodsbollerne hæve 30-45 minutter.
Bag bollerne i ca. 12-15 minutter ved 200 grader varmluft.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 205 kcal

Fedt pr. 100 g: 5,63 g

Kulhydrat pr. 100 g: 29,2 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,62 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 0,35 g