Ingredienser

16 stk.

  • 70 g rugkerner, hele/knækkede
  • 35 g hørfrø
  • 3 dl vand
  • 5 g gær, frisk
  • 0,75 dl kærnemælk
  • 0,75 tsk salt
  • 135 g grahamsmel, Amo
  • 200 g hvedemel

Tip!

Fryseegnet.

Fremgangsmåde

Kom rugkerner og hørfrø i en gryde sammen med 2 dl vand og kog det op.

Lad det småkoge under omrøring ved lav varme i 3-4 min.

Tag gryden fra varmen og tilsæt 1 dl koldt vand. Når blandingen er lunken, røres gæren i.

Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør det godt sammen.

Tildæk dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 3 timer.

Form ca. 16 boller med en ske† da dejen er våd.

Bag bollerne ved 175 °C varmluft i ca. 20-25 min.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 193 kcal

Fedt pr. 100 g: 2,37 g

Kulhydrat pr. 100 g: 33,8 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,92 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,58 g