Kerneboller
Ingredienser
16 stk.
- 70 g rugkerner, hele/knækkede
- 35 g hørfrø
- 3 dl vand
- 5 g gær, frisk
- 0,75 dl kærnemælk
- 0,75 tsk salt
- 135 g grahamsmel, Amo
- 200 g hvedemel
Tip!
Fryseegnet.
Fremgangsmåde
Kom rugkerner og hørfrø i en gryde sammen med 2 dl vand og kog det op.
Lad det småkoge under omrøring ved lav varme i 3-4 min.
Tag gryden fra varmen og tilsæt 1 dl koldt vand. Når blandingen er lunken, røres gæren i.
Tilsæt de øvrige ingredienser, og rør det godt sammen.
Tildæk dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 3 timer.
Form ca. 16 boller med en ske† da dejen er våd.
Bag bollerne ved 175 °C varmluft i ca. 20-25 min.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 193 kcal
Fedt pr. 100 g: 2,37 g
Kulhydrat pr. 100 g: 33,8 g
Kostfibre pr. 100 g: 4,92 g
Salt, NaCl pr 100 g: 0,58 g