Ingredienser

20 stk.

  • 4,5 dl vand, drikke-, vejl. værdier
  • 25 g bagegær, presset, rå
  • 240 g linser, øko, Beauvais
  • 200 g a38, naturel, 1,5%, Arla
  • 1 spsk olie, ukendt type, Ukendt producent
  • 70 g havregryn, uspec.
  • 120 g grahamsmel, fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel
  • 2 tsk sukker, stødt melis (saccharose)
  • 1 tsk salt, bordsalt (jodberiget)
  • 1 tsk nelliker, stødt
  • 1 tsk kanel, stødt
  • 1 tsk kardemomme, stødt
  • 0,5 dl hørfrø, rå
  • 60 g hasselnød, tørret
  • 100 g tranebær, tørrede

Fremgangsmåde

Afdryp linserne i en sigte og blend til en lind masse. Brug evt. lidt af vandet fra
opskriften, hvis det er svært at få blenderen til at blende det.

Hak trænebær og hasselnødder i mindre stykker.

Opløs gæren i vandet og bland linsemassen og øvrige flydende ingredienser i.

Tilsæt de tørre ingredienser og rør dejen grundigt, gerne på en røremaskine.

Stil dejen til hævning i en time, eller gerne natten over i køleskab.

Form 20 boller med 2 spiseskeer uden at klemme luften ud af dejen. Dyp
skeerne i vand efter hver bolle for at undgå at dejen klistre fast.
Efterhæv evt. i 15-20 min.

Bag bollerne 15-20 min ved 225 grader.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 188 kcal

Fedt pr. 100 g: 4,55 g

Kulhydrat pr. 100 g: 29,7 g

Kostfibre pr. 100 g: 3,75 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,4 g