Linseboller med søde krydderier, tranebær og hasselnødder
Ingredienser
20 stk.
- 4,5 dl vand, drikke-, vejl. værdier
- 25 g bagegær, presset, rå
- 240 g linser, øko, Beauvais
- 200 g a38, naturel, 1,5%, Arla
- 1 spsk olie, ukendt type, Ukendt producent
- 70 g havregryn, uspec.
- 120 g grahamsmel, fuldkornshvedemel
- 300 g hvedemel
- 2 tsk sukker, stødt melis (saccharose)
- 1 tsk salt, bordsalt (jodberiget)
- 1 tsk nelliker, stødt
- 1 tsk kanel, stødt
- 1 tsk kardemomme, stødt
- 0,5 dl hørfrø, rå
- 60 g hasselnød, tørret
- 100 g tranebær, tørrede
Fremgangsmåde
Afdryp linserne i en sigte og blend til en lind masse. Brug evt. lidt af vandet fra
opskriften, hvis det er svært at få blenderen til at blende det.
Hak trænebær og hasselnødder i mindre stykker.
Opløs gæren i vandet og bland linsemassen og øvrige flydende ingredienser i.
Tilsæt de tørre ingredienser og rør dejen grundigt, gerne på en røremaskine.
Stil dejen til hævning i en time, eller gerne natten over i køleskab.
Form 20 boller med 2 spiseskeer uden at klemme luften ud af dejen. Dyp
skeerne i vand efter hver bolle for at undgå at dejen klistre fast.
Efterhæv evt. i 15-20 min.
Bag bollerne 15-20 min ved 225 grader.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 188 kcal
Fedt pr. 100 g: 4,55 g
Kulhydrat pr. 100 g: 29,7 g
Kostfibre pr. 100 g: 3,75 g
Salt, NaCl pr 100 g: 0,4 g