Ingredienser

18 stk.

  • ½ pakke gær
  • 1,25 dl vand
  • 1 dl kærnemælk
  • 1 spsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 1½ dl rosiner
  • 2 spsk olie
  • 200 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • 1 æg

Tip!

Kan fryses efter bagning.

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunken vand.
Hak rosinerne fint.
Tilsæt de øvrige ingredienser – hold evt. lidt mel tilbage – og ælt dejen godt igennem, til den er blød og smidig.
Tildæk dejen og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et mel-drysset bord og ælt den let.
Form dejen til kringler – ca. 18 styk - og lad dem efterhæve på bageplade med bagepapir i ca. 15 minutter.
Pensel med æg og bag kringlerne ved 175 grader varmluft i ca. 12 minutter.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 250 kcal

Fedt pr. 100 g: 5,11 g

Kulhydrat pr. 100 g: 41,5 g

Kostfibre pr. 100 g: 5,06 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,41 g