Ingredienser
18 stk.
- ½ pakke gær
- 1,25 dl vand
- 1 dl kærnemælk
- 1 spsk sukker
- 0,5 tsk salt
- 1½ dl rosiner
- 2 spsk olie
- 200 g rugmel
- 200 g hvedemel
- 1 æg
Tip!
Kan fryses efter bagning.
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunken vand.
Hak rosinerne fint.
Tilsæt de øvrige ingredienser – hold evt. lidt mel tilbage – og ælt dejen godt igennem, til den er blød og smidig.
Tildæk dejen og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.
Tag dejen ud på et mel-drysset bord og ælt den let.
Form dejen til kringler – ca. 18 styk - og lad dem efterhæve på bageplade med bagepapir i ca. 15 minutter.
Pensel med æg og bag kringlerne ved 175 grader varmluft i ca. 12 minutter.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 250 kcal
Fedt pr. 100 g: 5,11 g
Kulhydrat pr. 100 g: 41,5 g
Kostfibre pr. 100 g: 5,06 g
Salt, NaCl pr 100 g: 0,41 g