Müsliboller.png

Ingredienser

14 stk.

  • 25 g hørfrø
  • 25 g græskarkerner
  • 45 g havregryn
  • 25 g havreklid
  • 2½ dl vand
  • 25 g gær
  • 35 g rosiner
  • 1 tsk olie
  • 100 g hvid hvedemel
  • 100 g grahamsmel
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk salt
  • ½ spsk sukker

Tip!

Bollerne er fryseegnet efter bagning.

Fremgangsmåde

Bland hørfrø, græskarkerner, havregryn og havreklid med 2 dl vand og lad det
stå natten over.

Rør gæren ud i 0,5 dl vand.

Tilsæt de øvrige ingredienser – hold evt. lidt mel tilbage – og ælt dejen godt igennem til den er blød og smidig. Det er vigtigt at den ikke bliver for tør.

Tildæk dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Slå dejen ned, form til boller og efterhæv i ca. 20 min.

Bag bollerne i 15-20 min. ved 175 grader.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 237 kcal

Fedt pr. 100 g: 5,05 g

Kulhydrat pr. 100 g: 37 g

Kostfibre pr. 100g: 5,85 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 0,42 g