Müsliboller
Ingredienser
14 stk.
- 25 g hørfrø
- 25 g græskarkerner
- 45 g havregryn
- 25 g havreklid
- 2½ dl vand
- 25 g gær
- 35 g rosiner
- 1 tsk olie
- 100 g hvid hvedemel
- 100 g grahamsmel
- 100 g hvedemel
- ½ tsk salt
- ½ spsk sukker
Tip!
Bollerne er fryseegnet efter bagning.
Fremgangsmåde
Bland hørfrø, græskarkerner, havregryn og havreklid med 2 dl vand og lad det
stå natten over.
Rør gæren ud i 0,5 dl vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser – hold evt. lidt mel tilbage – og ælt dejen godt igennem til den er blød og smidig. Det er vigtigt at den ikke bliver for tør.
Tildæk dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Slå dejen ned, form til boller og efterhæv i ca. 20 min.
Bag bollerne i 15-20 min. ved 175 grader.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 237 kcal
Fedt pr. 100 g: 5,05 g
Kulhydrat pr. 100 g: 37 g
Kostfibre pr. 100g: 5,85 g
Salt, NaCl pr. 100 g: 0,42 g