rugbrødsboller.png

Ingredienser

27 stk.

  • 5 dl vand
  • ½ pakke gær
  • 300 g gulerod
  • 100 g hasselnødder
  • 25 g tranebær
  • 500 g rugbrødsblanding
  • 200 g hvedemel

Tip!

I stedet for nødder kan bruges kerner/frø.
Fryseegnet.

Fremgangsmåde

Opløs gæren i vandet.

Riv gulerod fint, og hak hasselnødder og tranebær.

Tilsæt alle ingredienser og ælt dejen til den er ensartet, men stadig klistret.

Stil dejen i køleskab til næste dag.

Bollerne sættes på bageplade med to spiseskeer og efterhæver ca. 45 minutter.

Drys med vaniljesukker blandet med stødt ingefær, allehånde, nelliker, kanel
eller gurkemeje - alt efter smag.

Bages ca. 25 min v. 180 °C

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 207 kcal

Fedt pr. 100 g: 4,81 g

Kulhydrat pr. 100 g: 32,8 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,98 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,034 g