Rugbrødsboller
Ingredienser
27 stk.
- 5 dl vand
- ½ pakke gær
- 300 g gulerod
- 100 g hasselnødder
- 25 g tranebær
- 500 g rugbrødsblanding
- 200 g hvedemel
Tip!
I stedet for nødder kan bruges kerner/frø.
Fryseegnet.
Fremgangsmåde
Opløs gæren i vandet.
Riv gulerod fint, og hak hasselnødder og tranebær.
Tilsæt alle ingredienser og ælt dejen til den er ensartet, men stadig klistret.
Stil dejen i køleskab til næste dag.
Bollerne sættes på bageplade med to spiseskeer og efterhæver ca. 45 minutter.
Drys med vaniljesukker blandet med stødt ingefær, allehånde, nelliker, kanel
eller gurkemeje - alt efter smag.
Bages ca. 25 min v. 180 °C
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 207 kcal
Fedt pr. 100 g: 4,81 g
Kulhydrat pr. 100 g: 32,8 g
Kostfibre pr. 100 g: 4,98 g
Salt, NaCl pr 100 g: 0,034 g