Ingredienser
30 personer.
- 1 pakke gær
- 600 g vand
- 1 spsk sukker
- 0,5 tsk salt
- 450 g hvedemel
- 450 g havregryn
- 1 spsk rapsolie
Tip!
Skal det gå hurtigt, kan du springe den første hævning over og i stedet lade det efterhæve 45 minutter efter formning.
Fremgangsmåde
Gæren udrøres i vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Dejen skal være blød.
Lad det hæve overdækket i ca. 30 minutter.
Hæld dejen i 2 smurte brødforme eller lav 30 boller ved at forme bollerne med
ske.
Lad det efterhæve ca. 30 minutter.
Drys evt. med lidt havregryn eller sesam.
Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 220 kcal
Fedt pr. 100 g: 3,34 g
Kulhydrat pr. 100 g: 38,3 g
Kostfibre pr. 100 g: 4,07 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,2 g