simpelt havrebrød.png

Ingredienser

30 personer.

  • 1 pakke gær
  • 600 g vand
  • 1 spsk sukker
  • 0,5 tsk salt
  • 450 g hvedemel
  • 450 g havregryn
  • 1 spsk rapsolie

Tip!

Skal det gå hurtigt, kan du springe den første hævning over og i stedet lade det efterhæve 45 minutter efter formning.

Fremgangsmåde

Gæren udrøres i vand.
Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det godt sammen. Dejen skal være blød.
Lad det hæve overdækket i ca. 30 minutter.
Hæld dejen i 2 smurte brødforme eller lav 30 boller ved at forme bollerne med
ske.
Lad det efterhæve ca. 30 minutter.
Drys evt. med lidt havregryn eller sesam.
Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 220 kcal

Fedt pr. 100 g: 3,34 g

Kulhydrat pr. 100 g: 38,3 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,07 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,2 g