squashbrød.png

Ingredienser

15 skiver.

  • 1,75 dl lunken vand
  • 75 g valsede byggryn
  • 3/4 dl yoghurt naturel
  • 25 g gær
  • 75 g squash
  • ½ spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk olie
  • 50 g hvedemel
  • 250 g hvid fuldkornshvedemel

Tip!

Dejen kan også formes til 15 boller.
Skal da kun bages i 15 min.

Fremgangsmåde

Hæld lunken vand over byggrynene, og lad det stå og trække i ca. 15 min.

Rør yoghurt i, og opløs gæren deri.

Riv squash og tilsæt det til blandingen.

Tilsæt de øvrige ingredienser – hold evt. lidt mel tilbage – og ælt dejen til den er blød og smidig.

Tildæk dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Kom dejen i formen og slå den ned. Efterhæv i ca. 20 min.

Bages ca. 35 min. ved 175 °C varmluft.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 199 kcal

Fedt pr. 100 g: 3,17 g

Kulhydrat pr. 100 g: 34,1 g

Kostfibre pr 100 g: 5,54 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,84 g