Squashbrød
Ingredienser
15 skiver.
- 1,75 dl lunken vand
- 75 g valsede byggryn
- 3/4 dl yoghurt naturel
- 25 g gær
- 75 g squash
- ½ spsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 tsk olie
- 50 g hvedemel
- 250 g hvid fuldkornshvedemel
Tip!
Dejen kan også formes til 15 boller.
Skal da kun bages i 15 min.
Fremgangsmåde
Hæld lunken vand over byggrynene, og lad det stå og trække i ca. 15 min.
Rør yoghurt i, og opløs gæren deri.
Riv squash og tilsæt det til blandingen.
Tilsæt de øvrige ingredienser – hold evt. lidt mel tilbage – og ælt dejen til den er blød og smidig.
Tildæk dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.
Kom dejen i formen og slå den ned. Efterhæv i ca. 20 min.
Bages ca. 35 min. ved 175 °C varmluft.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 199 kcal
Fedt pr. 100 g: 3,17 g
Kulhydrat pr. 100 g: 34,1 g
Kostfibre pr 100 g: 5,54 g
Salt, NaCl pr 100 g: 0,84 g