valnøddeboller.png

Ingredienser

32 stk.

  • 50 g gær
  • 4 dl vand
  • 1 dl appelsinjuice
  • ½ dl olie
  • 1 tsk honning
  • 2 tsk salt
  • 80 g valnødder
  • 60 g hørfrø
  • 50 g rosiner
  • 540 g fuldkorns speltmel
  • 180 g hvedemel
  • 55 g græskarkerner

Fremgangsmåde

Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt appelsinsaft. Tilsæt de øvrige ingredienser
– hold evt. lidt mel tilbage – og ælt dejen til den er blød og smidig.

Tildæk dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 40 min.

Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem.

Tryk dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir.

Skær dejen ud i 32 firkanter (8 x 4) og lad den efterhæve tildækket i ca. 30 min.

Pensel brødet med vand, og drys med græskarkerner.

Bag brødet midt i ovnen ca. 20 min ved 175°C.

Næringsindhold

Energi pr 100 g: 271 kcal

Fedt pr 100 g: 10,1 g

Kulhydrat pr. 100 g: 34,5 g

Kostfibre pr. 100 g: 6,02 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,79 g