Valnøddeboller
Ingredienser
32 stk.
- 50 g gær
- 4 dl vand
- 1 dl appelsinjuice
- ½ dl olie
- 1 tsk honning
- 2 tsk salt
- 80 g valnødder
- 60 g hørfrø
- 50 g rosiner
- 540 g fuldkorns speltmel
- 180 g hvedemel
- 55 g græskarkerner
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt appelsinsaft. Tilsæt de øvrige ingredienser
– hold evt. lidt mel tilbage – og ælt dejen til den er blød og smidig.
Tildæk dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 40 min.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem.
Tryk dejen ud i en bradepande beklædt med bagepapir.
Skær dejen ud i 32 firkanter (8 x 4) og lad den efterhæve tildækket i ca. 30 min.
Pensel brødet med vand, og drys med græskarkerner.
Bag brødet midt i ovnen ca. 20 min ved 175°C.
Næringsindhold
Energi pr 100 g: 271 kcal
Fedt pr 100 g: 10,1 g
Kulhydrat pr. 100 g: 34,5 g
Kostfibre pr. 100 g: 6,02 g
Salt, NaCl pr 100 g: 0,79 g