Ingredienser
16 stk.
- 25 g gær
- 2 dl vand
- ½ dl appelsinjuice
- 2 spsk olie
- ½ tsk honning
- 1 tsk salt
- 40 g valnødder
- 30 g hørfrø
- 25 g græskarkerner
- 25 g rosiner
- 270 g fuldkorns speltmel
- 90 g hvedemel
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunken vand og tilsæt appelsinsaft. Tilsæt de øvrige ingredienser
og ælt dejen til den er blød og smidig, men stadig våd.
Tildæk dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 40 minutter.
Dejen er nu ikke så våd længere, da græskarkernerne og hørfrøene har optaget
en del af væsken.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den igennem. Form dejen til 16 boller og lad dem efterhæve tildækket i ca. 30 minutter.
Pensel bollerne med vand, og drys med græskarkerner.
Bag bollerne midt i ovnen ca. 20 minutter ved 175°C.
Næringsindhold
Energi pr 100 g: 274 kcal
Fedt pr 100 g: 10,5 g
Kulhydrat pr. 100 g: 34,4 g
Kostfibre pr. 100 g: 5,99 g
Salt, NaCl pr 100 g: 0,79 g