Ingredienser

6 personer.

  • 900 g kartoffel
  • 150 g løg (3 små)
  • 180 g grøn peberfrugt (1 mellem)
  • 250 g porre (1 stor)
  • 400 g tomat (4 mellem)
  • 1 spsk olie
  • 1 knivspids cayennepeber
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk karry, pulver
  • 1 tsk gurkemeje
  • 0,25 tsk koriander
  • 0,25 tsk spidskommen, stødt
  • 1 knivspids (0,25 ml) peber, sort
  • 1 knivspids (0,25 ml) cayennepeber
  • 1 knivspids (0,25 ml) nelliker, stødt
  • 100 g spinat, rå
  • 660 g torskefileter
  • 500 g mornaysauce, let, 4%
  • 1 spsk persille, rå

Tip!

Er fryseegnet.
I stedet for torsk kan du bruge en anden slags hvid fisk, fx sej eller kulmule.

Fremgangsmåde

Vask/skræl og kog kartoflerne.
Skær løg i tern, og peberfrugt i strimler. Porrer og tomater skæres i skiver.
Løg, peberfrugt, porrer og tomater svitses i olie i en gryde i 5 minutter sammen med krydderierne. Smag til med salt.
I et ovnfast fad lægges spinat, fisken i bunden og grøntsagerne øverst.
Hæld til sidst mornay saucen over.
Retten bages i ovnen ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter.
Pynt med friskhakket persille.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 68 kcal

Fedt pr. 100 g: 1,41 g

Kulhydrat pr. 100 g: 7,63 g

Kostfibre pr. 100 g: 1,13 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,31 g