Ingredienser
6 personer.
- 900 g kartoffel
- 150 g løg (3 små)
- 180 g grøn peberfrugt (1 mellem)
- 250 g porre (1 stor)
- 400 g tomat (4 mellem)
- 1 spsk olie
- 1 knivspids cayennepeber
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk paprika
- 1 tsk karry, pulver
- 1 tsk gurkemeje
- 0,25 tsk koriander
- 0,25 tsk spidskommen, stødt
- 1 knivspids (0,25 ml) peber, sort
- 1 knivspids (0,25 ml) cayennepeber
- 1 knivspids (0,25 ml) nelliker, stødt
- 100 g spinat, rå
- 660 g torskefileter
- 500 g mornaysauce, let, 4%
- 1 spsk persille, rå
Tip!
Er fryseegnet.
I stedet for torsk kan du bruge en anden slags hvid fisk, fx sej eller kulmule.
Fremgangsmåde
Vask/skræl og kog kartoflerne.
Skær løg i tern, og peberfrugt i strimler. Porrer og tomater skæres i skiver.
Løg, peberfrugt, porrer og tomater svitses i olie i en gryde i 5 minutter sammen med krydderierne. Smag til med salt.
I et ovnfast fad lægges spinat, fisken i bunden og grøntsagerne øverst.
Hæld til sidst mornay saucen over.
Retten bages i ovnen ved 175 grader varmluft i 30-40 minutter.
Pynt med friskhakket persille.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 68 kcal
Fedt pr. 100 g: 1,41 g
Kulhydrat pr. 100 g: 7,63 g
Kostfibre pr. 100 g: 1,13 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,31 g