
Ingredienser
6 personer
- 50 g røde linser
- 40 g løg, rå
- 40 g gulerod
- 40 g squash
- 15 g dild
- 400 g torsk, filet
- 2 mellem æg
- 55 g havregryn
- 5 g salt, bordsalt
- 2 g peber, sort
- 10 g rapsolie (anvendes til stegning)
Tip!
Fiskefrikadellerne kan laves på flere forskellige typer af lys fisk.
Fremgangsmåde
Kog de røde linser i let saltet vand, til de er møre, ca. 20 minutter (læs kogetid på pakken, den varierer imellem produkterne).
Lad linserne køle helt ned, evt. på en flad tallerken i fryseren.
Riv grøntsagerne groft.
Hvis fisken ikke er hakket, skal den hakkes på en foodprocessor eller minihakker først.
Kom fisk, linser, revne grøntsager og resten af ingredienserne i en røremaskine
og rør farsen til den er jævn og smidig.
Form 12 fiskefrikadeller og steg dem gyldne i olien på en pande. De skal have ca. 3-4 minutter på hver side. Alternativt kan du spraye dem med olie og lave dem i ovnen på 175 grader i ca. 20 minutter.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 128 kcal
Fedt pr. 100 g: 3,64 g
Kulhydrat pr. 100 g: 8,88 g
Kostfibre pr. 100 g: 1,55 g
Salt, NaCl pr. 100 g: 0,8 g