Ingredienser

6 personer.

  • 200 g fuldkornslasagneplader
  • 400 g laks, rå
  • 100 g revet mozzarella ost, 15% fedt

Spinat og hytteostsovs

  • 500 g spinat, hakket, dybfrost
  • 250 g hytteost, 20+
  • 100 g mælk, 0,5%
  • 2 tsk rapsolie
  • 1 mellem løg, rå
  • 2 mellem fed hvidløg, rå
  • 0,5 tsk muskatnød, stødt
  • 1 terning grøntsagsbouillon
  • 2 spsk citronsaft, friskpresset

Tomatsovs

  • 1 mellem løg, rå
  • 1 dåse hakkede tomater, dåse
  • 1 mellem peberfrugt, rød eller 1 sqaush.
  • 1 tsk oregano, tørret
  • 0,5 tsk peber, sort
  • 0,5 tsk salt, bordsalt (jodberiget)
  • 1 mellem fed hvidløg, rå

Fremgangsmåde

Spinat/hytteostsovs

Pil løg og hvidløg, og hak dem fint.
Steg løg og hvidløg i olie på en pande ved middel varme, til de er klare.
Lun spinaten på panden sammen med bouillonterning og mælk.
Bland hytteost i og rør det hele godt sammen.
Krydr med revet muskatnød og citronsaft.

Tomatsovs

Hak løg, hvidløg og peberfrugter i mindre stykker og kog dem i en gryde med de hakkede tomater og oregano i ca. 5-10 min. Smag til med salt og peber. Skær laksen i tern/strimler og tilsæt i sovsen.
Fordel tomatsovs i bunden af et ovnfast fad.
Læg lasagneplader ovenpå.
Fordel herefter et lag spinat/hytteostblandingen ovenpå.
Gentag proceduren, til alt er brugt op og drys med revet ost.
Bag lasagnen i en 200 grader varm ovn i 30 minutter.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 107,6 kcal

Fedt pr. 100 g: 4,07 g

Kulhydrat pr. 100 g: 8,86 g

Kostfibre pr. 100 g: 1,68 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 0,33 g