Ingredienser

6 personer.

  • 200 g hamburgerryg, kogt
  • 2 spsk olie
  • 1 stor løg (210 g)
  • 240 g bladselleri
  • 1 mellem peberfrugt, grøn (180 g)
  • 1 stk squash (285 g)
  • 3 fed hvidløg
  • 240 g ris, parboiled
  • 55 g majs
  • 240 g flåede tomater, dåse
  • 1 terning klar bouillon
  • 4 dl vand
  • 200 g rejer, frost
  • 15 g purløg
  • 15 g chilisauce
  • 1 tsk timian, tørret
  • 2 stk laurbærblade
  • 0,5 tsk cayennepeber

Tip!

Server fx. jambalaya sammen med gulerodsråkost samt frisk frugt.

Jambalaya holder sig 2-3 dage i køleskabet.

Fremgangsmåde

Løg, bladselleri, peberfrugt og squash renses og skæres i grove tern.

Skær kødet i tern og brun det i 1 spsk olie i en wok eller gryde.

Tag kødet op, tilsæt 1 spsk olie og svits grøntsagerne (undtagen majs).

Tilsæt stødt cayennepeber og knust hvidløg til grønsagsblandingen.

Tilsæt ris og lad dem svitse med i 5 min.

Tilsæt herefter majs sammen med det brunede kød.

Tilsæt tomater, chilisauce, bouillon, timian og laurbærblade.

Bring det hele i kog ved svag varme indtil risene har optaget al væsken, ca. 15
min.

Tilsæt rejerne og tag gryden af varmen.

Lad retten trække i 10 min., før den serveres med hakket purløg.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 82 kcal

Fedt pr. 100 g: 2,07 g

Kulhydrat pr. 100 g: 10,7 g

Kostfibre pr. 100 g: 0,93 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 0,54 g