Ingredienser
6 personer.
- 140 g løg
- 150 g bladselleri
- 120 g grøn peberfrugt
- 200 g squash
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk olie
- 180 g brune parboiled ris
- 1 dåse flåede tomater
- 3½ dl vand
- 1 boullionterning
- 10 g chilisauce
- ½ tsk cayennepeber
- 2 stk laurbærblade
- 1 tsk tørret timian
- 150 g hamburgerryg
- 40 g majs
- 150 g rejer
- 15 g purløg
Tip!
Jambalaya holder sig 2-3 dage i køleskabet.
Fremgangsmåde
Løg, bladselleri, peberfrugt og squash skæres i grove tern.
Hvidløget presses.
Det hele svitses i olie i ca 5 minutter i en gryde.
Ris tilsættes og svitses med i ca 5 minutter.
De flåede tomater, vand, boullionterning, chilisauce, timian, lauerbærblade, og
cayennepeber tilsættes, og bringes i kog.
Retten koges videre ved svag varme indtil risene har optaget væsken - ca 35 minutter. Rør jævnligt undervejs.
Skær hamburgerryg i små tern, og kog det med i de sidste 15 minutter.
Majs tilsættes og retten varmes igennem i ca 5 minutter.
Retten pyntes med rejer og klippet purløg inden servering.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 81 kcal
Fedt pr. 100 g: 2,79 g
Kulhydrat pr. 100 g: 9,29 g
Kostfibre pr. 100 g: 1,15 g
Salt, NaCl pr. 100 g: 0,45 g