Ingredienser

6 personer.

  • 140 g løg
  • 150 g bladselleri
  • 120 g grøn peberfrugt
  • 200 g squash
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 180 g brune parboiled ris
  • 1 dåse flåede tomater
  • 3½ dl vand
  • 1 boullionterning
  • 10 g chilisauce
  • ½ tsk cayennepeber
  • 2 stk laurbærblade
  • 1 tsk tørret timian
  • 150 g hamburgerryg
  • 40 g majs
  • 150 g rejer
  • 15 g purløg

Tip!

Jambalaya holder sig 2-3 dage i køleskabet.

Fremgangsmåde

Løg, bladselleri, peberfrugt og squash skæres i grove tern.
Hvidløget presses.
Det hele svitses i olie i ca 5 minutter i en gryde.
Ris tilsættes og svitses med i ca 5 minutter.
De flåede tomater, vand, boullionterning, chilisauce, timian, lauerbærblade, og
cayennepeber tilsættes, og bringes i kog.
Retten koges videre ved svag varme indtil risene har optaget væsken - ca 35 minutter. Rør jævnligt undervejs.
Skær hamburgerryg i små tern, og kog det med i de sidste 15 minutter.
Majs tilsættes og retten varmes igennem i ca 5 minutter.
Retten pyntes med rejer og klippet purløg inden servering.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 81 kcal

Fedt pr. 100 g: 2,79 g

Kulhydrat pr. 100 g: 9,29 g

Kostfibre pr. 100 g: 1,15 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 0,45 g