Lys fisk med citron
Ingredienser
6 personer.
- 800 g mørksejfilet eller anden lys fisk
- 2 økologiske citroner
- 3 g citronpeber
- 2 tsk citronolie eller rapsolie
Fremgangsmåde
Skyl og afdryp fisken. Tjek at fisken er fri for ben og fjern eventuelle ben med en pincet.
Vask citronen og riv skallen af på et rivejern. Bagefter skæres resten af citronen i tykke skiver og lægges på en bageplade.
Krydr fisken med olie, citronskal og citronpeber. Alternativt almindelig salt og peber.
Læg fisken i et ovnfast fad og tilsæt 1 dl vand i bunden af fadet. Dette gøres for at der opstår damp i ovnen, så fisken ikke bliver tør. Bag den i ovnen ved 165 grader varmluft i ca. 15-20 minutter. Bag citronerne samtidig med fisken.
Server fisken sammen med de bagte citronbåde.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 83,3 kcal
Fedt pr. 100 g: 1,64 g
Kulhydrat pr. 100 g: 1,04 g
Kostfibre pr. 100 g: 0,16 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,28 g