porrelaksetærte.png

Ingredienser

6 personer.

Ingredienser - dej

  • 1 dl A38
  • 2 spsk olivenolie
  • 60 g fuldkornshvedemel
  • 100 g hvedemel
  • ½ tsk salt

Ingredienser - fyld

  • 325 g porre
  • 90 g løg (1 mellem)
  • 1 spsk rapsolie
  • 200 g fersk laksefilet
  • 20 g soltørrede tomater
  • 2 æg
  • 75 g kvark
  • 1 dl minimælk
  • 1 tsk salt
  • 40 g revet ost, max 17 %

Tip!

I stedet for kvark kan du bruge yoghurt naturel, skyr eller fromage frais. Tærten er fryseegnet efter bagning.

Fremgangsmåde

Alle ingredienser til dejen æltes sammen. Dejen skal være blød.

Lad dejen hvile i køleskabet i ca. ½ time.

Porrer i tynde skiver og hakket løg svitses i olie.

Laksen skæres i mindre tern, tomaterne hakkes fint.

Dejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform.

Dejen prikkes og bages ca. 10 min. ved 175 grader varmluft.

Æg og kvark røres sammen. Tilsæt mælk, salt og peber.

Grøntsager og laks fordeles på tærtebunden, og æggemassen hældes over. Drys
med ost.

Tærten bages i ovnen ca. 30 min. ved 175 grader varmluft.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 148 kcal

Fedt pr. 100 g: 6,88 g

Kulhydrat pr. 100 g: 12 g

Kostfibre pr. 100 g: 1,83 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 0,96 g