Porre-lakse-tærte
Ingredienser
6 personer.
Ingredienser - dej
- 1 dl A38
- 2 spsk olivenolie
- 60 g fuldkornshvedemel
- 100 g hvedemel
- ½ tsk salt
Ingredienser - fyld
- 325 g porre
- 90 g løg (1 mellem)
- 1 spsk rapsolie
- 200 g fersk laksefilet
- 20 g soltørrede tomater
- 2 æg
- 75 g kvark
- 1 dl minimælk
- 1 tsk salt
- 40 g revet ost, max 17 %
Tip!
I stedet for kvark kan du bruge yoghurt naturel, skyr eller fromage frais. Tærten er fryseegnet efter bagning.
Fremgangsmåde
Alle ingredienser til dejen æltes sammen. Dejen skal være blød.
Lad dejen hvile i køleskabet i ca. ½ time.
Porrer i tynde skiver og hakket løg svitses i olie.
Laksen skæres i mindre tern, tomaterne hakkes fint.
Dejen rulles ud og lægges i en smurt tærteform.
Dejen prikkes og bages ca. 10 min. ved 175 grader varmluft.
Æg og kvark røres sammen. Tilsæt mælk, salt og peber.
Grøntsager og laks fordeles på tærtebunden, og æggemassen hældes over. Drys
med ost.
Tærten bages i ovnen ca. 30 min. ved 175 grader varmluft.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 148 kcal
Fedt pr. 100 g: 6,88 g
Kulhydrat pr. 100 g: 12 g
Kostfibre pr. 100 g: 1,83 g
Salt, NaCl pr. 100 g: 0,96 g