Ingredienser

6 personer.

  • 3 blade husblas
  • 170 g tun i vand fra dåse
  • 120 g A38, 3,5%
  • 20 g mayonnaise
  • 120 g kvark
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk kapers
  • 80 g løg
  • ½ tsk salt
  • 1 knivspids peber
  • Pynt: Brøndkarse

Tip!

I stedet for A38 kan du bruge fx yoghurt naturel, ymer eller tykmælk.

Fremgangsmåde

Udblød husblassen i koldt vand.
Den afdryppede tun moses med en gaffel sammen med A38, kvark, mayonnaise
og citronsaft.
Hakkede kapers og hakkede løg røres i, samt salt og peber.
Hæld vandet fra husblassen, smelt den ved svag varme og rør den i
tunblandingen.
Blandingen hældes i en smurt form – eller en form beklædt med plastfilm.
Tunmoussen stilles koldt, mindst et par timer og gerne til næste dag.
Tunmoussen vendes ud på et fad og pyntes med brøndkarse.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 104 kcal

Fedt pr. 100 g: 4,32 g

Kulhydrat pr. 100 g: 3,36 g

Kostfibre pr. 100 g: 0,34 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 1,15 g