Ingredienser

6 personer.

  • 400 g oksekød i tern
  • 80 g beluga linser, rå
  • 130 g løg, rå
  • 250 g gulerod
  • 1,5 spsk rapsolie
  • 1 spsk paprika
  • 5,5 dl vand
  • 120 g tomatpure, koncentreret
  • 100 g madlavningsfløde, 4%
  • 4 stk laurbærblade
  • 10 g oksebouillon (1 terning)

Jævning

2 spsk majsstivelse, Maizena
0,75 dl vand

Tip!

Anvend gerne kogevand fra kartofler og grøntsager.
Gullasch er fryseegnet.

Fremgangsmåde

Skær løg i både og gulerødder i skiver.
Brun løg og kød af i olie i en gryde.
Tilsæt gulerødder, røde linser, vand, paprika, salt.
Lad det koge ved svag varme i 1-1/2 - 2 timer.
Tilsæt tomatpure og madlavningsfløde.
Jævn retten med jævning af maizena og vand.
Lad retten koge i 5 minutter under omrøring inden servering.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 74 kcal

Fedt pr. 100 g: 2,29 g

Kulhydrat pr. 100 g: 5,6 g

Kostfibre pr. 100 g: 1,89 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,34 g