Gullasch med linser
Ingredienser
6 personer.
- 400 g oksekød i tern
- 80 g beluga linser, rå
- 130 g løg, rå
- 250 g gulerod
- 1,5 spsk rapsolie
- 1 spsk paprika
- 5,5 dl vand
- 120 g tomatpure, koncentreret
- 100 g madlavningsfløde, 4%
- 4 stk laurbærblade
- 10 g oksebouillon (1 terning)
Jævning
2 spsk majsstivelse, Maizena
0,75 dl vand
Tip!
Anvend gerne kogevand fra kartofler og grøntsager.
Gullasch er fryseegnet.
Fremgangsmåde
Skær løg i både og gulerødder i skiver.
Brun løg og kød af i olie i en gryde.
Tilsæt gulerødder, røde linser, vand, paprika, salt.
Lad det koge ved svag varme i 1-1/2 - 2 timer.
Tilsæt tomatpure og madlavningsfløde.
Jævn retten med jævning af maizena og vand.
Lad retten koge i 5 minutter under omrøring inden servering.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 74 kcal
Fedt pr. 100 g: 2,29 g
Kulhydrat pr. 100 g: 5,6 g
Kostfibre pr. 100 g: 1,89 g
Salt, NaCl pr 100 g: 0,34 g