Ingredienser

  • 800 g kyllingebryst
  • 25 g frisk ingefær
  • 10 g frisk rød chili
  • 2½ spsk soja sauce
  • 1 spsk olie
  • 400 g peberfrugt, rød, rå
  • 300 g løg, rå
  • 200 g tomat, uspec., rå
  • 75 g salattern, max. 17% fedt,
  • 2 tsk oregano, tørret
  • 1 stk lime
  • 10 g persille, rå
  • 0,5 dl citronsaft, friskpresset

Tip

Er fryseegnet. Også velegnet til grill, hvor kyllingebrysterne grilles for sig og grøntsagerne laves på grillen i foliepakker.

Fremgangsmåde

Rens chili og skræl ingefær.
Riv ingefær og snit chilien fint og bland det med soyasauce og olie.
Vend kyllingebrysterne i marinaden, og lad det marinere et par timer i køleskab.
Persillen skylles og hakkes.
Skyl peberfrugterne og skær dem i strimler.
Vask tomaterne og skær dem i både eller, ved små tomater, halve.
Rens løgene og skær dem i tern.
Vend persille, løg, peberfrugt og tomater sammen med salattern, oregano,
citronsaft, persille og fordel det i et ovnfast fad.
Placer kyllingebryststykkerne i et ildfast fad og hæld marinaden fra kyllingen over. Vask limefrugten og skær den i tynde skiver og placer den ovenpå kyllingen.
Tilbered grøntsagerne i ovn ved 180 °C varmluft i ca. 20 - 30 minutter. Brug
gerne et stegetermometer og steg til en centrumtemperatur på 75 grader.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 83 kcal

Fedt pr. 100 g: 2,58 g

Kulhydrat pr. 100 g: 3,4 g

Kostfibre pr. 100 g: 1,01 g

Salt, NaCl pr 100 g: 0,3 g