Kylling med lime, ingefær og grøntsager
Ingredienser
- 800 g kyllingebryst
- 25 g frisk ingefær
- 10 g frisk rød chili
- 2½ spsk soja sauce
- 1 spsk olie
- 400 g peberfrugt, rød, rå
- 300 g løg, rå
- 200 g tomat, uspec., rå
- 75 g salattern, max. 17% fedt,
- 2 tsk oregano, tørret
- 1 stk lime
- 10 g persille, rå
- 0,5 dl citronsaft, friskpresset
Tip
Er fryseegnet. Også velegnet til grill, hvor kyllingebrysterne grilles for sig og grøntsagerne laves på grillen i foliepakker.
Fremgangsmåde
Rens chili og skræl ingefær.
Riv ingefær og snit chilien fint og bland det med soyasauce og olie.
Vend kyllingebrysterne i marinaden, og lad det marinere et par timer i køleskab.
Persillen skylles og hakkes.
Skyl peberfrugterne og skær dem i strimler.
Vask tomaterne og skær dem i både eller, ved små tomater, halve.
Rens løgene og skær dem i tern.
Vend persille, løg, peberfrugt og tomater sammen med salattern, oregano,
citronsaft, persille og fordel det i et ovnfast fad.
Placer kyllingebryststykkerne i et ildfast fad og hæld marinaden fra kyllingen over. Vask limefrugten og skær den i tynde skiver og placer den ovenpå kyllingen.
Tilbered grøntsagerne i ovn ved 180 °C varmluft i ca. 20 - 30 minutter. Brug
gerne et stegetermometer og steg til en centrumtemperatur på 75 grader.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 83 kcal
Fedt pr. 100 g: 2,58 g
Kulhydrat pr. 100 g: 3,4 g
Kostfibre pr. 100 g: 1,01 g
Salt, NaCl pr 100 g: 0,3 g