jordbærmarmelade.png

Ingredienser

1 liter.

  • 600 g jordbær, frost
  • 375 g gulerod
  • 3/4 dl vand
  • 4 spsk sukker
  • 1 tsk rød melatin

Tip!

Vores jordbærmarmelade er sødet med gulerod, og indeholder derfor ganske lidt sukker.

1 tsk marmelade vejer ca 5 gram. Kan opbevares på køl i 2-3 uger.

Fremgangsmåde

Bring jordbær og gulerødder i kog sammen med vandet.

Tilsæt sukker (gem 1 tsk til senere), og kog i ca. 15 minutter ved svag varme.

Blend marmeladen til en ensartet masse.

Udrør melatin i 1 tsk sukker og rør det i marmeladen.

Kog i yderligere 2 minutter.

Hæld marmeladen på rengjorte glas, som straks lukkes.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 53 kcal

Fedt pr. 100 g: 0,19 g

Kulhydrat pr. 100 g: 11,1 g

Kostfibre pr. 100 g: 2,11 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 0,06 g