Jordbærmarmelade
Ingredienser
1 liter.
- 600 g jordbær, frost
- 375 g gulerod
- 3/4 dl vand
- 4 spsk sukker
- 1 tsk rød melatin
Tip!
Vores jordbærmarmelade er sødet med gulerod, og indeholder derfor ganske lidt sukker.
1 tsk marmelade vejer ca 5 gram. Kan opbevares på køl i 2-3 uger.
Fremgangsmåde
Bring jordbær og gulerødder i kog sammen med vandet.
Tilsæt sukker (gem 1 tsk til senere), og kog i ca. 15 minutter ved svag varme.
Blend marmeladen til en ensartet masse.
Udrør melatin i 1 tsk sukker og rør det i marmeladen.
Kog i yderligere 2 minutter.
Hæld marmeladen på rengjorte glas, som straks lukkes.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 53 kcal
Fedt pr. 100 g: 0,19 g
Kulhydrat pr. 100 g: 11,1 g
Kostfibre pr. 100 g: 2,11 g
Salt, NaCl pr. 100 g: 0,06 g