Kold grød med mangomos.png

Ingredienser

6 personer.

Grød

  • 500 g a38 1,5%
  • 30 g chiafrø
  • 30 g havregryn

Mangomos med citrus

  • 150 g mango - evt fra frost
  • 1 g citronskal

Pynt

  • 24 g hasselnød
  • 18 stk vindruer

Tip!

Chiafrø kan ombyttes med hørfrø.
Tilpas mængden, hvis du ønsker at benytte den som morgenmåltid.

Fremgangsmåde

Grød

Bland A38 med chiafrø og havregryn i en skål.
Stil det i køleskabet, gerne natten over.

Mangomos

Bring den let optøede mango i kog i en gryde.
Blend mosen med en stavblender.
Smag til med citronskal.
Mangoer fra frost varierer meget i smag, pga. forskellig modningsgrad. Det kan
derfor være nødvendigt at smage til med en smule citronsaft, hvis mosen er sød
eller 1 tsk sukker, hvis den er sur. Er mosen meget tynd kan den koges let ind.
Afkøl mosen for anretning.

Servering

Anret med mangomos i bunden, den kolde grød og pynt med hasselnødder og
snittede druer.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 93 kcal

Fedt pr. 100 g: 4,12 g

Kulhydrat pr. 100 g: 9,3 g

Kostfibre pr. 100 g: 2,58 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,063 g