Kruska
Ingredienser
6 personer.
- 45 g hvedekerner, hele/knækkede
- 45 g rugkerner, hele/knækkede
- 25 g havregryn
- 45 g byggryn
- 25 g rosiner
- 25 g tørrede figner
- 6,5 dl vand
Tip!
Kruska kan også koges med mælk. Undlad da tørret frugt. I stedet for tørret frugt kan der serveres pærestykker eller æblemos til.
Fremgangsmåde
Hvede- og rugkernerne, havre- og byggrynene, rosinerne og hakket figner
overhældes med vand, og blandingen står i blød i mindst 10 timer, f.eks. natten
over.
Kruska koges op og simrer i ca. 15 min.
Grøden smages til med salt.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 81 kcal
Fedt pr. 100 g: 0,61 g
Kulhydrat pr. 100 g: 15,3 g
Kostfibre pr. 100 g: 2,25 g
Salt, NaCl pr. 100 g: 0,007 g