Vikingegrød.png

Ingredienser

6 personer.

  • 2 dl perlespelt
  • 60 g fuldkornshvedemel
  • 2 dl byggryn
  • 1 dl hasselnødder
  • 1 spsk honning
  • 1 liter vand

Tip!

Grøden smager godt med frisk frugt til.

Fremgangsmåde

Sæt perlespelt i blød i vand natten over, og sæt det på køl.

Bland alle ingredienserne i en gryde, og hæld kogende vand på lidt efter lidt, til
grøden har en passende konsistens - kog grøden i ca. 15 min.

Server grøden varm med frugt til.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 108 kcal

Fedt pr. 100 g: 2,72 g

Kulhydrat pr. 100 g: 16,7 g

Kostfibre pr. 100 g: 2,36 g

Salt, NaCl pr. 100 g: 0,005 g