Ingredienser
6 personer.
- 500 g kartoffel, kogt
- 200 g grønne bønner, rå
- 120 g danske hestebønner, kogte
- 1 tsk rapsolie
- 100 g løg, rå
- 100 g babyspinat
- 50 g oliven, grønne
- 50 g grøn pesto
- 100 g basilikum, frisk
Fremgangsmåde
Skyl og afdryp hestebønnerne i en sigte (obs. at der i opskriften står kogte
hestebønner).
Hvis du anvender tørrede hestebønner skal de iblødsættes, skylles og koges
inden næste trin. 50 g tørrede svarer ca. til 125 g kogte.
Læg hestebønnerne på en bradepande og vend dem med olien.
Bag dem i ovnen ved 150 grader, til de er sprøde.
Kog de grønne bønner som forskrevet på emballagen. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af.
Snit løg i små tern.
Skær de kogte, kolde kartofler og bønnerne i mindre stykker. Vend dem med de
øvrige ingredienser med undtagelse af de ristede bønner og basilikumblade.
Lad gerne salaten trække i køleskabet.
Pynt med sprøde hestebønner og basilikumblade.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 85 kcal
Fedt pr. 100 g: 2,79 g
Kulhydrat pr. 100 g: 10,6 g
Kostfibre pr. 100 g: 3,08 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,34 g