bønnekartoffelsalat.png

Ingredienser

6 personer.

  • 500 g kartoffel, kogt
  • 200 g grønne bønner, rå
  • 120 g danske hestebønner, kogte
  • 1 tsk rapsolie
  • 100 g løg, rå
  • 100 g babyspinat
  • 50 g oliven, grønne
  • 50 g grøn pesto
  • 100 g basilikum, frisk

Fremgangsmåde

Skyl og afdryp hestebønnerne i en sigte (obs. at der i opskriften står kogte
hestebønner).
Hvis du anvender tørrede hestebønner skal de iblødsættes, skylles og koges
inden næste trin. 50 g tørrede svarer ca. til 125 g kogte.
Læg hestebønnerne på en bradepande og vend dem med olien.
Bag dem i ovnen ved 150 grader, til de er sprøde.
Kog de grønne bønner som forskrevet på emballagen. Hæld dem i en sigte og lad dem dryppe af.
Snit løg i små tern.
Skær de kogte, kolde kartofler og bønnerne i mindre stykker. Vend dem med de
øvrige ingredienser med undtagelse af de ristede bønner og basilikumblade.
Lad gerne salaten trække i køleskabet.
Pynt med sprøde hestebønner og basilikumblade.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 85 kcal

Fedt pr. 100 g: 2,79 g

Kulhydrat pr. 100 g: 10,6 g

Kostfibre pr. 100 g: 3,08 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,34 g