gulerodsråkost_ny.png

Ingredienser

6 personer.

  • 50 g valnødder
  • 20 g persille
  • 300 g gulerod
  • 50 g porre
  • 125 g æble
  • 20 g tørrede tranebær
  • 1 stor citron
  • 1½ tsk rapsolie
  • 1½ tsk sukker
  • 1½ tsk salt
  • 1/4 tsk peber - gerne friskkværnet

Fremgangsmåde

Rist valnødderne på panden og hak dem.
Skyl persillen og hak den fint.
Riv gulerødderne fint eller hak dem på en foodprocessor.
Skær porre i tynde skiver og æble i tern.
Bland det hele i en skål og tilføj tranebær.
Skyl citronen, riv skallen fint og pres citronen.
Bland citronsaft, citronskal, rapsolie, sukker, salt og peber til en marinade.
Vend marinaden i råkosten.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 108 kcal

Fedt pr. 100 g: 6,31 g

Kulhydrat pr. 100 g: 9,91 g

Kostfibre pr. 100 g: 2,76 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,55 g