Ingredienser
6 personer.
- 50 g valnødder
- 20 g persille
- 300 g gulerod
- 50 g porre
- 125 g æble
- 20 g tørrede tranebær
- 1 stor citron
- 1½ tsk rapsolie
- 1½ tsk sukker
- 1½ tsk salt
- 1/4 tsk peber - gerne friskkværnet
Fremgangsmåde
Rist valnødderne på panden og hak dem.
Skyl persillen og hak den fint.
Riv gulerødderne fint eller hak dem på en foodprocessor.
Skær porre i tynde skiver og æble i tern.
Bland det hele i en skål og tilføj tranebær.
Skyl citronen, riv skallen fint og pres citronen.
Bland citronsaft, citronskal, rapsolie, sukker, salt og peber til en marinade.
Vend marinaden i råkosten.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 108 kcal
Fedt pr. 100 g: 6,31 g
Kulhydrat pr. 100 g: 9,91 g
Kostfibre pr. 100 g: 2,76 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,55 g