gulerodsråkost.PNG

Ingredienser

6 personer.

  • 60 g valnødder
  • 20 g persille
  • 350 g gulerod
  • 50 g porre
  • 75 g æble
  • 50 g tranebær
  • 1 stor citron
  • 1½ tsk olie
  • 1½ tsk sukker
  • salt og peber

Fremgangsmåde

Rist valnødderne på panden og hak dem.
Skyl persillen og hak den fint.
Riv gulerødder, skær porre i tynde skiver og æble i tern.
Bland det hele i en skål med valnødderne, persille og tranebær.
Skyl citronen, riv skallen fint og pres citronen.
Bland citronsaft, citronskal, olivenolie, sukker, salt og peber til en marinade.
Vend marinaden i salaten.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 124 kcal

Fedt pr. 100 g: 6,95 g

Kulhydrat pr. 100 g: 12,5 g

Kostfibre pr. 100 g: 2,95 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,092 g