Gulerodsråkost
Ingredienser
6 personer.
- 60 g valnødder
- 20 g persille
- 350 g gulerod
- 50 g porre
- 75 g æble
- 50 g tranebær
- 1 stor citron
- 1½ tsk olie
- 1½ tsk sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
Rist valnødderne på panden og hak dem.
Skyl persillen og hak den fint.
Riv gulerødder, skær porre i tynde skiver og æble i tern.
Bland det hele i en skål med valnødderne, persille og tranebær.
Skyl citronen, riv skallen fint og pres citronen.
Bland citronsaft, citronskal, olivenolie, sukker, salt og peber til en marinade.
Vend marinaden i salaten.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 124 kcal
Fedt pr. 100 g: 6,95 g
Kulhydrat pr. 100 g: 12,5 g
Kostfibre pr. 100 g: 2,95 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,092 g