Kålsalat
Ingredienser
6 personer.
- 400 g savoykål
- 100 g grønkål
- 1 stor æble (150 g)
- 0,5 tsk salt
- 2 tsk sukker
- 50 g cashew nødder
- 25 g tranebær, tørrede
Dilddressing
- 2 spsk olivenolie
- 3 spsk citronsaft
- 2 spsk madlavningsfløde, 8%
- 5 g dijon, sennep
- 2 dl dild
Tip!
Du kan også bruge andre slags kål, fx spidskål, rødkål eller hvidkål.
Fremgangsmåde
Snit kålen fint. Drys med salt og sukker og masser kålen grundigt med hænderne i et par minutter. Kålen falder efterfølgende sammen.
Skyl og hak dilden.
Bland dressing af olie, citronsaft, madlavningsfløde og sennep. Vend hakket
dild i dressingen.
Vend kålen med dressingen.
Vend æbler, nødder og tranebær i salaten.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 113 kcal
Fedt pr. 100 g: 6,84 g
Kulhydrat pr. 100 g: 8,7 g
Kostfibre pr. 100 g: 3,02 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,46 g