Kålsalat.PNG

Ingredienser

6 personer.

  • 250 g savoykål
  • 75 g grønkål
  • 110 g æble (1 mellem)
  • 0,5 tsk salt
  • 1½ tsk sukker
  • 50 g cashew nødder
  • 25 g tranebær, tørrede


Dilddressing

  • 1½ spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1½ spsk madlavningsfløde, 4%
  • ½ tsk dijonsennep
  • 1½ dl dild

Tip!

Du kan også bruge andre slags kål, fx spidskål, rødkål eller hvidkål.

Fremgangsmåde

Snit savoy- og grønkål fint. Drys med salt og sukker og masser kålen grundigt med hænderne i et par minutter. Kålen falder efterfølgende sammen.
Æblet skæres i tynde skiver, og blandes sammen med kålen.
Nødder og tranebær tilsættes.
Skyl og hak dilden.
Bland dressing af olie, citronsaft, madlavningsfløde og sennep. Vend hakket
dild i dressingen.
Vend salaten med dressingen.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 130 kcal

Fedt pr. 100 g: 8,17 g

Kulhydrat pr. 100 g: 9,81 g

Kostfibre pr. 100 g: 3,04 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,62 g