Ingredienser
6 personer.
- 250 g savoykål
- 75 g grønkål
- 110 g æble (1 mellem)
- 0,5 tsk salt
- 1½ tsk sukker
- 50 g cashew nødder
- 25 g tranebær, tørrede
Dilddressing
- 1½ spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 1½ spsk madlavningsfløde, 4%
- ½ tsk dijonsennep
- 1½ dl dild
Tip!
Du kan også bruge andre slags kål, fx spidskål, rødkål eller hvidkål.
Fremgangsmåde
Snit savoy- og grønkål fint. Drys med salt og sukker og masser kålen grundigt med hænderne i et par minutter. Kålen falder efterfølgende sammen.
Æblet skæres i tynde skiver, og blandes sammen med kålen.
Nødder og tranebær tilsættes.
Skyl og hak dilden.
Bland dressing af olie, citronsaft, madlavningsfløde og sennep. Vend hakket
dild i dressingen.
Vend salaten med dressingen.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 130 kcal
Fedt pr. 100 g: 8,17 g
Kulhydrat pr. 100 g: 9,81 g
Kostfibre pr. 100 g: 3,04 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,62 g