Kålsalat.PNG

Ingredienser

6 personer.

  • 400 g savoykål
  • 100 g grønkål
  • 1 stor æble (150 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 50 g cashew nødder
  • 25 g tranebær, tørrede


Dilddressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk citronsaft
  • 2 spsk madlavningsfløde, 8%
  • 5 g dijon, sennep
  • 2 dl dild

Tip!

Du kan også bruge andre slags kål, fx spidskål, rødkål eller hvidkål.

Fremgangsmåde

Snit kålen fint. Drys med salt og sukker og masser kålen grundigt med hænderne i et par minutter. Kålen falder efterfølgende sammen.
Skyl og hak dilden.
Bland dressing af olie, citronsaft, madlavningsfløde og sennep. Vend hakket
dild i dressingen.
Vend kålen med dressingen.
Vend æbler, nødder og tranebær i salaten.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 113 kcal

Fedt pr. 100 g: 6,84 g

Kulhydrat pr. 100 g: 8,7 g

Kostfibre pr. 100 g: 3,02 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,46 g