Limabønnesalat
Ingredienser
6 personer.
- 1 dåse, drænet lima bønner
- 500 g peberfrugt mix
- 200 g grønne bønner, rå
- 6 spsk bredbladet persille
- 1 lille økologisk citron
- 150 g æble
- 2 spsk olivenolie
- 6 spsk græskarkerner
- 0,5 tsk spidskommen
Fremgangsmåde
Vask og skær peberfrugter i grove stave og vend dem med 1 spsk. olivenolie.
Placer dem i den ene side af en bradepande.
Skyl og afdryp limabønner i en sigte. Vend dem med 1 spsk. olivenolie og
spidskommen. Læg dem i den anden side af en bradepande.
Bag bønner og peberfrugter i ovnen i ca. 10-15 minutter til bønnerne er
gyldne og peberfrugterne møre. Lad dem afkøle, til de er lune.
Giv imens de grønne bønner et hurtigt opkog og lad dem afkøle i en sigte. Snit
dem i mindre stykker.
Snit æblet i tern.
Anret de lune bønner, peberfrugter, æbletern og limabønner i et fad. Væd med
1-2 spsk citronsaft og drys med bredbladet persille, revet citronskræl og
friskkværnet peber.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 85 kcal
Fedt pr. 100 g: 4,53 g
Kulhydrat pr. 100 g: 6,93 g
Kostfibre pr. 100 g: 2,67 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,072 g