lun grønkålssalat.PNG

Ingredienser

6 personer.

  • 300 g persillerod, rå
  • 2 tsk olie
  • 120 g cherrytomat
  • 0,5 dåse drænede kikærter
  • 50 g soltørrede tomater i olie
  • 40 g salatost i tern, max 5 %
  • 100 g grønkål, rå

Tip!

Lav evt. bagte persillerødder til aftenmad og brug resterne til denne salat dagen efter. Tag den evt. med som madpakke sammen med et kogt æg og ristet rugbrød.

Fremgangsmåde

Afdryp kikærter og vend dem i 1 tsk. olie fra de soltørrede tomater.
Bag dem i ovnen ved 200 grader 10-15 minutter, i mens persillerødderne gøres klar.
Skræl persillerødder og del dem i kvarte på den lange led. Vend dem i 1 tsk. olie og bag dem i ovnen (sammen med kikærter) ved 200 grader til persillerødderne får let farve, ca. 10-15 minutter. Tag både persillerødder og kikærter ud og lad dem afkøle let.
Bland snithakkede soltørrende tomater og cherrytomater og kom dem i den varme ovn 5-10 minutter, til de får lidt farve.
Skyl grønkål og hak det groft.
Bland til sidst alle ingredienserne sammen i et ildfast fad. Stil fadet i ovnen i 5
minutter.
Smuldr salatosten ud over retten.

Næringsindhold

Energi pr. 100 g: 87 kcal

Fedt pr. 100 g: 3,17 g

Kulhydrat pr. 100 g: 8,19 g

Kostfibre pr. 100 g: 4,21 g

Salt, NaCl pr. 100: 0,18 g