Lun grønkålssalat
Ingredienser
6 personer.
- 300 g persillerod, rå
- 2 tsk olie
- 120 g cherrytomat
- 0,5 dåse, drænet kikærter
- 50 g soltørrede tomater i olie
- 40 g salatost i tern, max 5 %
- 100 g grønkål, rå
Tip!
Lav evt. bagte persillerødder til aftenmad og brug resterne til denne salat dagen efter. Tag den evt. med som madpakke sammen med et kogt æg og ristet rugbrød.
Fremgangsmåde
Skræl persillerødder og del dem i kvarte på den lange led. Vend dem i 1 tsk.
olie og bag den i ovnen ved 200 grader, til de får let farve - ca. 10-15 min. Tag dem ud og lad dem afkøle let.
Bland de afdryppede kikærter med snithakkede soltørrende tomater og cherrytomater og steg dem på en varm pande, til de får lidt farve.
Skyl grønkål og hak det groft.
Bland til sidst alle ingredienserne sammen.
Smuldr salatosten ud over retten.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 87 kcal
Fedt pr. 100 g: 3,17 g
Kulhydrat pr. 100 g: 8,19 g
Kostfibre pr. 100 g: 4,21 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,18 g