Marineret melonsalat med agurk og spinat
Ingredienser
6 personer.
- 125 g cantaloupe (melon), rå
- 125 g honningmelon, rå
- 125 g netmelon, rå
- 120 g agurk uden kerner (ca ½ mellem)
- 60 g spinat, helbladet
- 2 spsk koncentreret hyldeblomstsaft
- 2 spsk limesaft
Tip!
Brug meloner med forskellige farver, det skaber en flot og indbydende salat. Varier dressingen med fx frisk mynte eller basilikum.
Fremgangsmåde
Skær melon i tern på ca. 2x2 cm.
Skræl og halver agurken og fjern kernerne. Skær dem i stykker på ca. ½ cm.
Skyl og afdryp spinatblade.
Bland hyldeblomstsaft og limesaft, og vend det med melon, agurk og spinatblade.
Lad gerne salaten trække et par timer i køleskabet.
Si saften fra inden servering.
Næringsindhold
Energi pr. 100 g: 31,6 kcal
Fedt pr. 100 g: 0,2 g
Kulhydrat pr. 100 g: 6,22 g
Kostfibre pr. 100 g: 0,84 g
Salt, NaCl pr. 100: 0,046 g